Δ. Κουτσούμπας: Nα αποσυρθεί η τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ

Στις εξελίξεις στο θέμα της ΛΑΡΚΟ μετά την κατάθεση στη Βουλή, τροπολογίας από την κυβέρνηση, αναφέρθηκε με δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ, δεν θα περάσει! Η κυβέρνηση της ΝΔ να πάρει τώρα πίσω την επαίσχυντη τροπολογία που κατέθεσε χτες, με την οποία πετάει στο δρόμο τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ προκειμένου να σταματήσει η λειτουργία της το αργότερο μέχρι τον Αύγουστο.

Η κυβερνητική τροπολογία είναι η επόμενη πράξη ενός εγκληματικού σχεδίου που έχει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ, με στόχο την απαξίωση, εγκατάλειψη, συκοφάντηση και υπερχρέωση μιας στρατηγικής σημασίας επιχείρησης, όπως είναι η ΛΑΡΚΟ.

Κι όμως η επιχείρηση αυτή, ήταν και παραμένει ένα πραγματικό χρυσωρυχείο, απόδειξη ότι ο ορυκτός πλούτος που διαθέτει η χώρα μας, στο πλαίσιο βέβαια μιας άλλης κοινωνικής και οικονομικής οργάνωσης, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί προς όφελος του λαού της.

Η ΛΑΡΚΟ μπορεί να παραμείνει ανοιχτή, να αναπτυχθεί και να εκσυγχρονιστεί, αλλά και να διασφαλίσει τη δουλειά και τα δικαιώματα των εργαζομένων της, όπως έχει προτείνει το ΚΚΕ.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι εδώ και χρόνια δίνουν έναν μεγαλειώδη ηρωικό αγώνα, δεν είναι μόνοι τους, γιατί ο αγώνας τους ο οποίος έχει τη στήριξη και την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων, είναι δίκαιος».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος