Δ. Κουτσούμπας: Μομφή στην κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ

Τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι με μια βολική γι’ αυτούς αντιπαράθεση θα καταφέρουν να συγκαλύψουν την βασική στρατηγική τους σύμπλευση και να κουκουλώσουν τις ευθύνες τους για το έγκλημα σε βάρος της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας που ο ΣΥΡΙΖΑ προσχεδίασε, η ΝΔ ολοκληρώνει με το νέο Πτωχευτικό Κώδικα, ενώ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ έχει βάλει το χέρι του σε αυτό ουκ ολίγες φορές, δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας στον υπουργό Οικονομικών

Εγκάλεσε την κυβέρνηση για «θράσος» όταν παρουσιάζει τον Πτωχευτικό Κώδικα ως «δεύτερη ευκαιρία» για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και πρόσθεσε ότι «είναι τέτοια η «ευεργεσία» της κυβέρνησης που για πρώτη φορά καθιερώνει την πτώχευση φυσικού προσώπου, εξισώνοντας μισθωτούς, συνταξιούχους και ανέργους με τις επιχειρήσεις και τους μεγαλεμπόρους».

Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας είναι «η δεύτερη ευκαιρία που δίνεται στις τράπεζες και στο κράτος να ξαναληστέψουν τους μισθωτούς, τους μικρούς επαγγελματίες και αγρότες, αφού πρώτα τους τσάκισαν στη φοροληστεία με τα ληστρικά επιτόκια και τα πανωτόκια».

Είπε ότι το έγκλημα σε βάρος των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, των μικρών επαγγελματιών και αγροτών εξελίσσεται εδώ και μια δεκαετία από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες βήμα-βήμα προωθούσαν όλο και πιο αντιδραστικές ρυθμίσεις -τις οποίες κατονόμασε- για να φορτώσουν την κρίση στις πλάτες του λαού.

Ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι η όλη συζήτηση με ευθύνη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ περιστρέφεται γύρω από τα κόκκινα δάνεια, ενώ στην πραγματικότητα το σχέδιο για τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα αφορά το σύνολο του ιδιωτικού χρέους των λαϊκών στρωμάτων και προς τις τράπεζες και προς την εφορία και προς τα ασφαλιστικά ταμεία και «εννοείται πως για όλες αυτές τις περιπτώσεις θα μπορεί να κηρύσσεται πτώχευση φυσικού προσώπου».

Πρόσθεσε ότι αυτή η πλευρά δεν αναδεικνύεται γιατί αποκαλύπτει τις ευθύνες και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για την υπερχρέωση και υπερφορολόγηση των μισθωτών και των λαϊκών στρωμάτων που είναι και ο πραγματικός λόγος της αδυναμίας των λαϊκών οικογενειών να πληρώσουν τα χρέη τους.

Έκανε λόγο για «στρατηγικού χαρακτήρα νομοθετική επιλογή που έχει στόχο να συγκεντρώσει τον πλούτο σε ακόμα λιγότερα χέρια για να προχωρήσουν τα περίφημα επενδυτικά σχέδια λίγων μεγαλοκαρχαριών».

Τόνισε ότι πραγματική ανάσα στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά μπορεί να δώσει μόνο η πρόταση νόμου του ΚΚΕ, που την απορρίπτουν τα άλλα κόμματα, και πρόσθεσε «σήμερα πραγματική ανάσα μπορεί να δώσει το άμεσο κούρεμα των οφειλών, τόσο για τα χρέη στις τράπεζες, όσο και για τα χρέη στο κράτος».

«Εσείς αντί να δώσετε αυτή την ανάσα στα λαϊκά νοικοκυριά, χορηγείτε ολόκληρες μπουκάλες οξυγόνου στις τράπεζες και σε μεγάλους επιχειρηματίες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ πρόσθεσε ότι «όταν πρόκειται να τονώσετε την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών καπιταλιστικών ομίλων, τότε τα περί «αντοχών της οικονομίας» τα ξεχνάτε ενώ η ίδια ακριβώς αμνησία σας πιάνει κι όταν πρόκειται για τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ευρωατλαντικών συμμάχων σας».

Όπως είπε, η κυβέρνηση δεν θα γλιτώσει την μομφή του λαού ούτε για τη διαχείριση της πανδημίας, ενώ ήδη την πρώτη μομφή την έχει εισπράξει από τους μαθητές «που με τις κινητοποιήσεις τους ζητούσαν τα αυτονόητα για την υγεία και τη μόρφωσή τους».

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «το κράτος σας ως γνήσιος εκπρόσωπος της δικτατορίας των μονοπωλίων, είναι αποτελεσματικό μόνο για καταστολή εργατικών, λαϊκών και νεανικών κινητοποιήσεων… Όταν αυτό το ίδιο κράτος όμως, πρέπει να συλλάβει έναν καταδικασμένο εγκληματία ναζιστή, όπως ο φυγόποινος πλέον υπαρχηγός της ΧΑ, εμφανίζεται ανήμπορο, ανεπαρκές!».

Απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «σε αυτό το κράτος κυβερνούσε, σε αυτό οι υπουργοί παιδείας και ο πρωθυπουργός τους, χρησιμοποιούσε πάλι την καταστολή και τη βία».

Ως προς την πανδημία, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε πως η ΝΔ πετά από πάνω της την ευθύνη και στοχοποιεί τον λαό και τη νεολαία, ενώ η κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βολική και για τα δύο κόμματα, καθώς αφήνει ανέγγιχτη την πολιτική της υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας, στην οποία «διακρίθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η κυβέρνηση της ΝΔ μέσα σε λίγους μήνες πέρασε τόσα αντεργατικά μέτρα όσα δεν πέρασαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ με τρία μνημόνια, ενώ «τη μισή δουλειά την έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Σημείωσε ότι από τη διαχείριση της πανδημίας, την οικονομική κρίση, την όξυνση των ανταγωνισμών, τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ ως τη θωράκιση του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης αναδεικνύεται η στρατηγική σύμπλευση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτήρισε υποκριτική την αντιπαράθεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την επέκταση των 12 ν.μ., και τόνισε «εμείς λέμε ξεκάθαρα ότι η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια είναι δικαίωμα που απορρέει από τη Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας και ισχύει για κάθε χώρα.

«Η μομφή απέναντί σας είναι το λιγότερο που πρέπει να σας δώσει τελικά ο ίδιος ο λαός, ο οποίος μπορεί και πρέπει να δείξει εμπιστοσύνη κυρίως στις δικές του δυνάμεις» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

«Μομφή λοιπόν στην κυβέρνηση της ΝΔ. Μομφή όμως και στην αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Μομφή σε όλους όσους υπηρετούν ένα κράτος και ένα σύστημα, που δεν μπορούν να προστατεύσουν, όχι απλά τη λαϊκή περιουσία και κατοικία, αλλά ούτε καν την υγεία και την ανθρώπινη ζωή», πρόσθεσε.

Το ΚΚΕ καταψηφίζει στο πρόσωπο του υπ. Οικονομικών -συνυπεύθυνο και για το έγκλημα κατά της ΛΑΡΚΟ- συνολικά την πολιτική της κυβέρνησής της ΝΔ, όπως επίσης καταψηφίζει και εκείνα τα κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που προσχεδίασαν το έγκλημα, σε βάρος της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, το οποίο ολοκληρώνει η κυβέρνηση της ΝΔ με τον Πτωχευτικό Κώδικα, τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Πηγή ΕΡΤ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ