Δ. Κουτσούμπας: Κατάπτυστη η Ελληνοαμερικανική Αμυντική Συμφωνία – Θα μνημονεύεται ως ένα αρνητικό ορόσημο

Κατάπτυστη χαρακτήρισε την Ελληνοαμερικανική Αμυντική Συμφωνία μιλώντας στη Βουλή ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. «Η σημερινή ημέρα, η 12η Μαΐου, κατά την οποία η κυβερνητική πλειοψηφία θα ψηφίσει την κατάπτυστη συμφωνία Ελλάδας και ΗΠΑ (κατ’ όνομα και μόνο αμυντική, αλλά στην πραγματικότητα πολύ – πολύ επιθετική), θα μνημονεύεται τα επόμενα χρόνια ως ένα αρνητικό ορόσημο για όλα όσα πρόκειται να ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια» ανέφερε.

Μπορεί σήμερα το περιεχόμενο και ο αντίκτυπος αυτής της συμφωνίας να μην είναι τόσο γνωστά στον ελληνικό λαό, όμως να ξέρετε ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και πολύ γρήγορα θα αποκαλυφθεί και το περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας -όπως κι άλλων παρόμοιων που υπογράψατε- και φυσικά θα αποκαλυφθεί ο χαρακτήρας αυτής της στρατηγικής που εμπλέκει τη χώρα και το λαό σε νέες, πολύ μεγάλες περιπέτειες, είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ σημείωσε ακόμα μεταξύ άλλων ότι «με τη συμφωνία επεκτείνονται και μονιμοποιούνται οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα. Σούδα, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη, Βόλος, Στεφανοβίκειο, αλλού, όλη σχεδόν η ελληνική επικράτεια, μετατρέπεται σε μια απέραντη στρατιωτική βάση, μέσω της οποίας διεκπεραιώνονται στρατιωτικές αποστολές, προωθούνται στρατιωτικές δυνάμεις προς την Ανατολική Ευρώπη, πραγματοποιούνται ασκήσεις τεράστιας κλίμακας και με σενάρια πολέμου, μεταφέρονται οπλικά συστήματα όλων των ειδών. Ακόμη και ετοιμότητα φιλοξενίας πυρηνικών όπλων προβλέπεται! Πρόκειται για υποδομές που παίζουν ήδη και θα παίξουν στο μέλλον, ακόμη πιο ενεργό ρόλο στις πολεμικές συγκρούσεις, που σήμερα έχουν ως επίκεντρο την Ουκρανία, αύριο μπορεί να γενικευτούν παραπέρα».

Ο κ. Κουτσούμπας έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «σήμερα, που ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος κλιμακώνεται και αυξάνεται ο κίνδυνος επέκτασής του, ακόμη και με τη χρήση των πιο εξελιγμένων και καταστροφικών όπλων, είναι ζήτημα “ζωής και θανάτου” να διαμορφωθεί και να δυναμώσει ένα παλλαϊκό μέτωπο:
– Για να καταργηθούν αυτές οι επαίσχυντες επιθετικές Συμφωνίες.
– Για να κλείσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας, που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου.
– Να σταματήσουν να χρησιμοποιούνται οι στρατιωτικές υποδομές της χώρας μας για ΝΑΤΟϊκές και άλλες ασκήσεις που αποτελούν πραγματικές “πρόβες πολέμου”».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος