Δ. Κουτσούμπας: Αγωνιζόμαστε για να γίνει ο λαός μας πρωταγωνιστής των εξελίξεων (video)

Array

Επίσκεψη στη «Στέγη Γερόντων – Ίδρυμα Πετρή» της Μητρόπολης Φθιώτιδας στη Στυλίδα, πραγματοποίησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Την αντιπροσωπία του ΚΚΕ υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών.

Στην αντιπροσωπεία μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Τάσος Χρονάς, περιφερειακός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση και ο Γιώργος Δελίχας, δημοτικός σύμβουλος Λαμίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας φτάνοντας στον χώρο της «Στέγης» συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών. Στη διάρκεια της συνάντησής τους ο Μητροπολίτης δώρισε στον Δημήτρη Κουτσούμπα κάδρο που απεικονίζει τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τον αγώνα που δίνει το ΚΚΕ για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αποδεχόμενος το δώρο, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσα να έχω γιατί τα παιδιά της ΛΑΡΚΟ, οι οικογένειες τους δίνουν έναν μεγάλο αγώνα, έναν πραγματικά ηρωικό αγώνα εδώ και πολλά χρόνια και ελπίζουμε με τη βοήθεια τη δική μας, τη δική σας, όλων μας να τον κερδίσουν».

O κ. Κουτσούμπας δήλωσε: «Θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά, με το καλό να έρθει ο καινούργιος χρόνος, τα προβλήματα είναι τεράστια που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα η Ευρώπη η χώρα μας ο λαός μας, έχουμε όμως αγωνιστική αισιοδοξία την ελπίδα για το αύριο, γι’ αυτό αγωνιζόμαστε.

Αγωνιζόμαστε στην πραγματικότητα για να γίνει ο λαός μας πρωταγωνιστής των εξελίξεων, να έρθει ο ίδιος ο ελληνικός λαός οι εργαζόμενοι και οι πραγματικές καθημερινές σύγχρονες ανάγκες του στο προσκήνιο, γιατί δεν μπορούμε να περιμένουμε από κάποιους πολιτικούς μεσσίες, δεν υπάρχουν τέτοιοι στο πολιτικό σύστημα, αντίθετα συναντάμε δίπλα μας βαρβαρότητα, βία, καταστολή, εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Σε αυτά πρέπει να εναντιωθούμε συνολικά ως συλλογικότητες ως εργατικό λαϊκό κίνημα ως λαός. Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά σε αυτά, όπως λέει και το σύνθημα “ο λαός μπορεί να σώσει το λαό”, στο δρόμο της ανατροπής, των πραγματικών αλλαγών, με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ παντού σε όλες τις μάχες, επιτρέψτε μου να το πω αυτό, γιατί έχουμε και προεκλογική περίοδο.

Ως προς την επίσκεψή του στο συγκεκριμένο χώρο, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, τόνισε πως: «Βρεθήκαμε σε ένα χώρο πολύ φιλόξενο, που έχει την ευθύνη η Μητρόπολη Φθιώτιδος, ο Μητροπολίτης Συμεών ο Σεβασμιότατος και είδαμε πραγματικά ζεστούς χώρους, φιλόξενους χώρους, ανθρώπους εργαζόμενους, νοσοκόμες με τις στολές τους που με αυτοθυσία και πραγματικό ενδιαφέρον για τους ηλικιωμένους, δίνουν την καθημερινή μάχη της συντροφικότητας και της εξυπηρέτησης.

Και βεβαίως είμαστε στο πλευρό τους μέσα σε όλα τα άλλα μας ετοίμασαν και μία τεράστια έκπληξη για μένα. Συναντήσαμε μία φιλοξενούμενη εδώ ηλικιωμένη, που ήταν φυλακισμένη στο Άουσβιτς μια γυναίκα ηρωίδα πραγματικά της αντίστασης, του αγώνα του ελληνικού λαού που βέβαια μετά δυσκολεύτηκε σε εκείνα τα πέτρινα χρόνια, τα δύσκολα χρόνια, ακόμα και να βρει δουλειά γιατί ήταν χαρακτηρισμένη ως αγωνίστρια της αντίστασης, ως κομμουνίστρια ή οτιδήποτε άλλο, τα γνωστά ζητήματα που πέρασε ένας λαός που έδωσε τα πάντα για να απελευθερωθεί η πατρίδα μας από τους κατακτητές, το φασισμό, να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για ο λαό και τον τόπο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την υποδοχή το Σεβασμιώτατο, νοιώθω μεγάλη συγκίνηση, μεγάλη τιμή και χαρά που βρίσκομαι εδώ, άλλωστε η Φθιώτιδα είναι και ο γενέθλιος χώρος μου η πατρίδα μου στη Λαμία γεννήθηκα και από αυτή την άποψη είναι διπλή και τριπλή η συγκίνηση ιδιαίτερα αυτές τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που έρχεται».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος