Δ. Κουτσούμπας: Καμία στήριξη, καμία ανοχή στις αντιλαϊκές πολιτικές

Τις πρώτες δηλώσεις μετά τα εκλογικά αποτελέσματα έκανε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Αναλυτικά η δήλωση του Δ. Κουτσούμπα:

«Σε όλους και όλες και σε όλο τον ελληνικό λαό, την ελληνική νεολαία, θα ήθελα εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής να χαιρετίσουμε πραγματικά τους χιλιάδες εργαζόμενους, τους χιλιάδες νέους και νέες που έκαναν αυτό το βήμα σήμερα ψήφισαν το ΚΚΕ δίνοντας του σημαντική άνοδο. Θέλουμε να συγχαρούμε τα μέλη μας, τους φίλους, τα στελέχη του ΚΚΕ, τα μέλη και τα στελέχη της ΚΝΕ που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, συμβάλλοντας σε αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα.

Το αποτέλεσμα αυτό είναι καρπός της πείρας των εργατικών λαϊκών δυνάμεων που πήραν μέρος όλα τα προηγούμενα χρόνια σε αγώνες, σε σημαντικές δράσεις, μαζί με τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες. Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους και όσες συμπορεύτηκαν μαζί μας σε αυτή την εκλογική μάχη, είτε ως υποψήφιοι είτε με την προσωπική τους πολύπλευρη συνεισφορά για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Οι νέες δυνάμεις, στο πλάι των παλιών που συσπειρώθηκαν γύρω από το κόμμα μας μπορούν σήμερα να τροφοδοτήσουν μια νέα δυναμική στο δρόμο μιας μεγάλης λαϊκής αντεπίθεσης, της μαζικής ταξικής πάλης, της ανασύνταξης συνολικά του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, της προώθησης της κοινωνικής συμμαχίας ενάντια στα μονοπώλια, το κεφάλαιο, τον καπιταλισμό.

Η ενίσχυση της πολιτικής επιρροής του ΚΚΕ, ιδιαίτερα σε σημαντικά αστικά κέντρα της χώρας, σε εργατικές γειτονιές των μεγάλων πόλεων, σε περιοχές όπου συγκεντρώνεται μεγάλο μέρος του βιομηχανικού και γενικότερα του εργατικού δυναμικού, όπως για παράδειγμα εδώ στην Αττική, είναι ελπιδοφόρα μηνύματα που ανοίγουν το δρόμο του αύριο.

Ο συσχετισμός που προέκυψε από τις σημερινές εκλογές μεταξύ των αστικών κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ δείχνει μόνο όχι μόνο τις δυνατότητες σχηματισμού μιας κυβέρνησης που μπορεί να συνεχίσει στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση, αλλά και μιας συναίνεσης ταυτόχρονα και στήριξης από δυνάμεις που βρίσκονται και θα βρίσκονται στην αντιπολίτευση προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και σε βάρος των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, των επιστημόνων, των αγροτών, των συνταξιούχων, της νεολαίας μας.

Είναι ξεκάθαρο αυτό που επεσήμανε το ΚΚΕ όλο αυτό το διάστημα, ότι παρά τις επιμέρους διαφορές τους, τις αντιπαραθέσεις τους συγκλίνουν σε βασικές στρατηγικές πολιτικές σε βασικές κατευθύνσεις. Και όχι μόνο αυτό. Κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτα ως κυβέρνηση και αυτή την τετραετία, ως αντιπολίτευση αποτέλεσε βασικό φορέα συντηρητικοποίησης ανθρώπων, τροφοδοτώντας τελικά την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας.

Έτσι από αύριο ο ελληνικός λαός και η νεολαία θα βρίσκονται απέναντι σε ένα νέο κύμα επίθεσης, για την υλοποίηση των νέων μνημονιακών προαπαιτούμενων του ταμείο ανάκαμψης, με νέο γύρο περικοπών λιτότητας, με αυστηρή δημοσιονομική πολιτική, με ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας νέας οικονομικής κρίσης, τις επικίνδυνες εξελίξεις από το μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία με μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας, αλλά και με τις αρνητικές διευθετήσεις που φέρνει η ΝΑΤΟική ομπρέλα στα ελληνοτουρκικά.

Αυτά θα υλοποιήσει η νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα προκύψει. Καμία στήριξη, καμία ανοχή, κανένας συμβιβασμός σε όλες αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Το ΚΚΕ θα ασκεί τη μόνη ελπιδοφόρα για το λαό μας αντιπολίτευση και μέσα στη Βουλή και έξω από αυτή, στο μετερίζι των ταξικών λαϊκών αγώνων για την προστασία της ζωής, για την προστασία του εισοδήματος όλων των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας.

Οι σκέψεις και τα σενάρια για επανάληψη των εκλογών, για προσφυγή σε νέες κάλπες γίνονται όχι γιατί δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση, αλλά γιατί θέλουν να αλλοιώσουν την ψήφο του λαού με εκβιαστικά διλήμματα, με την υφαρπαγή και των ψήφων και των βουλευτικών εδρών με βάση το νέο εκλογικό νόμο.

Συνεπώς, σε αυτή την περίπτωση, απαιτείται λέμε από τώρα να ετοιμαστούμε για μια ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ σε πιθανές νέες εκλογές, αφού η αντιλαϊκή ατζέντα τους είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη. Γιατί το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας θα αξιοποιήσει αυτή τη δύναμη που του έδωσε ο λαός στην κάλπη για να συμβάλει και μέσα στη Βουλή και στους δρόμους του αγώνα, για την οργάνωση της λαϊκής αντίστασης, της αντεπίθεσης στο δρόμο της ανατροπής.

Οι βουλευτές του θα είναι πραγματικά στηρίγματα των λαϊκών αγώνων, των διεκδικήσεων, περισσότερες φωνές υπεράσπισης και ανάδειξης των λαϊκών συμφερόντων και μέσα στη Βουλή και παντού. Συνεχίζουμε λοιπόν δυνατά, δυναμικά, έτσι όπως ξεκινήσαμε και το επόμενο διάστημα. Σας ευχαριστώ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος