Δ. Κουτσούμπας: H σκέψη χιλιάδων ανθρώπων να γίνει απόφαση και πράξη – Να «ρίξουν» ΚΚΕ στην κάλπη

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» σημείωσε ότι «καθημερινά συναντάμε και συζητάμε με χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι σκέφτονται να στηρίξουν το ΚΚΕ στις εκλογές», προσθέτοντας «σε όλους αυτούς τους λέμε πως τώρα η σκέψη μπορεί να γίνει απόφαση και η απόφαση πράξη, δηλαδή να φτάσουν στην κάλπη και να «ρίξουν» ΚΚΕ».

Είπε ότι στόχος του κόμματος είναι «ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, όσο γίνεται πιο ψηλά γιατί αυτό θα είναι κέρδος για τον ίδιο τον λαό που θα είναι έτσι πιο δυνατός απέναντι στην όποια επομένη αντιλαϊκή κυβέρνηση».

Αναφέρθηκε, επίσης, στο «σύγχρονο, επιστημονικά επεξεργασμένο Πρόγραμμα και θέσεις του ΚΚΕ για κάθε ζήτημα, με βάση τα δεδομένα και τις απαιτήσεις της εποχής».

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι «το «τι Πλαστήρας, τι Παπάγος» είναι ένα σύνθημα που δικαιώθηκε ιστορικά», σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «εμείς δεν λέμε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδια κόμματα. Έχουν επιμέρους διαφορές, όμως συμφωνούν και συμπλέουν στα βασικά ζητήματα: στη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, στον στόχο της καπιταλιστικής ανάπτυξης που για να έρθει θέλει «επενδύσεις» πάνω σε τσακισμένα εργατικά δικαιώματα, στην πολιτική της δήθεν «πράσινης» μετάβασης, που έχει κάνει το ρεύμα πανάκριβο, στους πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών για να σωθούν οι τράπεζες και να κερδίσουν τα funds κλπ».

Δεν ξέρω αν τα παραπάνω μπορούν να αποτυπωθούν με το «τι Πλαστήρας, τι Παπάγος». Αφήστε που -βλέποντας και κάποιες συνεργασίες του- δεν είμαι σίγουρος αν ο ΣΥΡΙΖΑ νιώθει σήμερα περισσότερο πολιτικός απόγονος του Πλαστήρα ή του Παπάγου… Πάντως, με βάση τα παραπάνω, εμείς λέμε στον λαό να γυρίσει την πλάτη και στους δύο και να ενισχύσει το ΚΚΕ» πρόσθεσε.

Απαντώντας στην ερώτηση «αν σας ζητούσε ο Τσίπρας, ψήφο ανοχής για να αλλάξετε τον εκλογικό νόμο σε απλή και άδολη αναλογική θα του την δίνατε;» είπε, μεταξύ άλλων, ότι το ΚΚΕ «θα στηρίξει αν έρθει μια θετική ρύθμιση στον εκλογικό νόμο από οποιαδήποτε κυβέρνηση».

«Πάντως, στήριξη ή ανοχή σε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση μόνο για ένα ή για 4-5 θέματα, δεν πρόκειται να δώσουμε» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.

Ερωτηθείς αν κάποιοι έχουν στο μυαλό τους στο μέλλον να χρησιμοποιήσουν την τροπολογία για το «κόμμα Κασιδιάρη» για να αποκλείσουν το ΚΚΕ» τόνισε ότι «κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ΚΚΕ, γιατί κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψει ο ίδιος ο λαός, γιατί το ΚΚΕ έχει βαθιές, ιστορικές ρίζες στον λαό και αυτό το αναγνωρίζουν και το σέβονται ακόμα και άνθρωποι που δεν ασπάζονται την ιδεολογία μας».

Σημείωσε τις απαγορεύσεις ΚΚ σε χώρες της ΕΕ προσθέτοντας «εκεί έχει οδηγήσει η ανιστόρητη θεωρία των «δύο άκρων», η θεωρία της ταύτισης του κομμουνισμού με τον ναζισμό, που είναι επίσημη πολιτική της ΕΕ και υιοθετείται από κάποιους και στη χώρα μας. Τέτοια «παραθυράκια» για μελλοντική χρήση αφήνει η ρύθμιση της κυβέρνησης, αλλά και αυτή που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό ήμασταν αντίθετοι.

Εξέφρασε την ανησυχία του ΚΚΕ γιατί «όλα τα υπόλοιπα κόμματα αντιμετωπίζουν το ζήτημα με ψηφοθηρικά κριτήρια» και τόνισε ότι «το δικό μας μέτωπο με τον φασισμό είναι σταθερό, διαρκές και ανυποχώρητο, ακριβώς γιατί έχουμε μέτωπο με το σύστημα και τα συμφέροντα που τον γεννούν και τον στηρίζουν. Ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, θα συμβάλλει τα μέγιστα στο να μην τολμήσουν οι φασίστες να ξαναβγούν στο προσκήνιο».

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι αυτό που βιώνουμε είναι μονόδρομος όσο συνεχίζουμε πάνω σε αυτές τις «ράγες» της καπιταλιστικής ανάπτυξης, των «επενδύσεων» με σκοπό το κέρδος, που για τους πολλούς σημαίνουν συνεχείς θυσίες και φέρνουν αναπόφευκτα και την επόμενη καπιταλιστική κρίση.

Υπογράμμισε ότι «υπάρχει άλλος δρόμος, σε άλλες «ράγες», το Πρόγραμμα του ΚΚΕ προβλέπει μια οικονομία που θα δουλεύει με μοναδικό κριτήριο τις ανάγκες όλων, την ικανοποίησή τους σε ολοένα και υψηλότερο επίπεδο».

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι «ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ίσως και μαζί με άλλους πρόθυμους, μπορούν πολύ καλά να βρουν έναν συνδυασμό και να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας στις 22 Μαΐου» εκτιμώντας ότι και άλλες εκλογές να γίνουν «ούτε και τότε θα υπάρξει αυτοδυναμία, οπότε πάλι κυβέρνηση συνεργασίας θα σχηματιστεί».

«Αν δεν το κάνουν και πάμε σε άλλες εκλογές, θα είναι μόνο για να εκβιάσουν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα ακόμα περισσότερο τον λαό και να υποκλέψουν τις ψήφους των υπολοίπων κομμάτων, προκειμένου να πάρει ο ένας από τους δύο το “μπόνους” εδρών» κατέληξε στη συνέντευξή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος