Δ. Κουτσούμπας σε εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ: Άμεσα ενέργειες από την κυβέρνηση για ανανέωση όλων των συμβάσεων εργασίας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε σήμερα 20/11, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό, με αντιπροσωπείες των σωματείων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Ο ΓΓ της ΚΕ, σημείωσε εξαρχής πως το ΚΚΕ έκανε άμεσα δεκτό το αίτημα των σωματείων τους για συνάντηση με τα πολιτικά κόμματα, ενόψει της λήξης των συμβάσεων εργασίας πολλών εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στις 31/12. Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι το ζήτημα αυτό έχει αποκτήσει επείγοντα χαρακτήρα και πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από την κυβέρνηση ώστε να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας, με σύγχρονα δικαιώματα, όπως επίσης πρέπει να προχωρήσουν οι εργασίες συντήρησης των μονάδων της ΛΑΡΚΟ για την ομαλή επαναλειτουργία της.

Τέλος, σημείωσε πως πρέπει να επιλυθούν όλες οι εκκρεμότητες που σχετίζονται με τη ΛΑΡΚΟ και που όσο καθυστερούν δημιουργούν ανασφάλεια και ανησυχία στους εργαζόμενους, ιδίως όσο πλησιάζει το τέλος του χρόνου.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέφρασαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει πάρει σαφή θέση για την ανανέωση των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων που λήγουν στις 31 Δεκέμβρη, όσο και για την πορεία απαξίωσης και εγκατάλειψης που έχουν μπει οι εγκαταστάσεις και το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Θωμάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος