Δ. Χατζησωκράτης: «Ο αγώνας του Πολυτεχνείου πρέπει να ανήκει σε κάθε γενιά» (audio)

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, στέλεχος της ΔΗΜΑΡ , μέλος του Συντονιστικού του Πολυτεχνείου και συγγραφέας του βιβλίου «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ’73 Αναστοχασμός μιας πραγματικότητας», μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα, την Φωνή Της Ελλάδας και τους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ, για την διαχρονική σημασία της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με τον κύριο Χατζησωκράτη οι νέοι και οι νέες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου δεν θα μπορούσαν να μην έχουν λόγο στην μεταπολίτευση. Αν και ο ίδιος θεωρεί ότι υποαντιπροσωπεύονται «όσοι έβαλαν τα στήθη τους μπροστά από χρέος κινούντες σύμφωνα με τον ποιητή».

Ο κύριος Χατζησωκράτης, τόνισε ότι η σημερινή κατάσταση της χώρας δεν μπορεί να συγκριθεί με την περίοδο «που τα έσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά », γιατί «σήμερα έχουμε Δημοκρατία με τα προβλήματά της, αλλά Δημοκρατία».

Τέλος επεσήμανε, ότι «το Πολυτεχνείο πρέπει να ανήκει σε κάθε γενιά, που με τα δικά της οράματα με τα δικά της συνθήματα πρέπει να δίνει το δικό της περιεχόμενο στον αγώνα, που είναι εξεγερτικός» . «Ας κρατήσουμε ότι το Πολυτεχνείο δίνει παράδειγμα και παρακαταθήκη μιας βαθιάς εκτίμησης στη συλλογική δράση στον σεβασμό της αυτονομίας, αίσθηση της συντροφικότητας της αλληλεγγύης και την ανιδιοτέλεια της προσφοράς ».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος