Δ. Αυγέρη: Η κυβέρνηση επιμένει να σιωπά για την καταγγελλόμενη συγκάλυψη στο σκάνδαλο των υποκλοπών

Το σχέδιο της νέας ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παρέμβει ενεργά την επόμενη περίοδο σε όλα τα μέτωπα που απασχολούν την κοινωνία, μακριά από κάθε είδους εσωστρέφεια, σκιαγράφησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Δώρα Αυγέρη, μιλώντας στο «OPEN», ενώ έβαλε κατά της κυβέρνησης για «προφανή προσπάθεια συγκάλυψης» της υπόθεσης των παρακολουθήσεων.

Σχετικά με τη συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, είπε ότι «προφανώς είναι στο πλαίσιο συναντήσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με θεσμικούς παράγοντες», επισημαίνοντας ότι αύριο επίκειται συνάντηση και με τον πρωθυπουργό. Η κ. Αυγέρη είπε αναφερόμενη στην υπόθεση των παρακολουθήσεων ότι «σε μια επίσκεψη στον Άρειο Πάγο, δεν θα μπορούσε να μην συμπεριληφθεί στην ατζέντα όλο αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας με την κυβέρνηση Μητσοτάκη». «Ειδικά και υπό το βάρος των νέων αποκαλύψεων», πρόσθεσε, καθώς «χθες υπήρχε δημοσίευμα στα Νέα, ένα από τα πολλά το τελευταίο διάστημα, που αναφερόταν στη λειτουργία ενός κοινού κέντρου ΕΥΠ και Predator και σε δεκάδες “στόχους” που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση. Και φυσικά υπό το βάρος των καταγγελιών που έκανε ο κ. Ράμμος ενώπιον ευρωπαϊκών οργάνων, για πιέσεις που δεχόταν από πολιτικά και κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ για να μην κάνει καλά τη δουλειά του, αυτή που προβλέπεται και προστατεύεται από το Σύνταγμα». Η κ. Αυγέρη κατηγόρησε την κυβέρνηση για «προφανή προσπάθεια συγκάλυψης» στην υπόθεση των υποκλοπών, «μετά από όσα έχουν αποκαλυφθεί από τη δημοσιογραφική έρευνα, αλλά και από τη δικαστική έρευνα». Είπε ακόμη ότι «προσφάτως αφαιρέθηκε ο φάκελος της έρευνας από τους αρμόδιους εισαγγελείς πρωτοδικών και -υπό το μανδύα μιας δήθεν αναβάθμισης- μεταφέρθηκε σε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου», ενώ σχολίασε ότι «οι δικαστικοί λειτουργοί που τόσο καιρό διεξήγαγαν την έρευνα και την είχαν φθάσει σε βάθος, ξαφνικά δεν έχουν την εποπτεία, ίσως επειδή είχαν φτάσει πολύ κοντά σε αποκαλύψεις». Υποστήριξε ότι «είναι ένα προκάλυμμα αναβάθμισης της έρευνας» και ότι «στην ουσία, πρόκειται για την αφαίρεση του φακέλου από δύο εισαγγελικούς λειτουργούς οι οποίοι είχαν προχωρήσει την έρευνα αρκετά, είχαν υποβάλει ερωτήματα στην ΑΔΑΕ με τη νέα της σύνθεση, “σκόνταψαν” πάνω στην άρνηση του κ. Ντογιάκου και στη συνέχεια ήρθε και η αφαίρεση του φακέλου». Σημείωσε ότι «είναι ένα εύλογο ερώτημα, από τη στιγμή που οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί έκαναν εξαιρετικά τη δουλειά τους, γιατί αφαιρέθηκε από τα χέρια τους ο φάκελος της συγκεκριμένης υπόθεσης».

Ερωτηθείσα αν η αξιωματική αντιπολίτευση αποδίδει μομφή στο Νίκο Ανδρουλάκη για το ότι δεν έκανε ονομαστική μήνυση στην υπόθεση των υποκλοπών, διευκρίνισε: «αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά τον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, είναι δική του πολιτική και δικονομική επιλογή το πώς θα χειριστεί τη συγκεκριμένη υπόθεση, από τη στιγμή που είναι και παθών. Δεν θα σας πω τι έπρεπε να κάνει. Πάντως αν προσωπικά ήμουν στη θέση ενός θύματος -και με τη θεσμική και πολιτική βαρύτητα που έχει η θέση μου- θα είχα καταναλώσει κάθε φαιά ουσία και για να προστατεύσω τον εαυτό μου και για να βρω το δίκιο μου».

Μιλώντας για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και τη δραστηριότητα του νέου προέδρου, σχολίασε ότι έκλεισε ένας μήνας «με πολύ έντονη παρουσία και κοινοβουλευτική και πολιτική, αλλά και με παρουσία στην κοινωνία» και πως το στίγμα των παρεμβάσεων του κ. Κασσελάκη είναι «η ενασχόληση με ζητήματα καθημερινότητας, με την αγωνία των πολιτών είτε έχει να κάνει με την οικονομία, είτε με την υγεία και την ασφάλεια και φυσικά μην υποτιμάμε τα ζητήματα δημοκρατίας και διαφάνειας».

Κληθείσα να σχολιάσει το ζήτημα των «διαγραφών», είπε ότι «όλα αυτά τα θέματα έχουν δρομολογηθεί, έχουν αποσταλεί στα αρμόδια όργανα του κόμματος» και πως σε λίγες μέρες είναι η συνεδρίαση της ΚΕ και ήδη έχει αποφασιστεί ένας οδικός χάρτης με κατάληξη το συνέδριο. «Τα όσα βήματα έχει κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης τον τελευταίο μήνα, έχουν το βλέμμα στην ενότητα και την επόμενη μέρα του κόμματος, με σεβασμό στις καταστατικές διατάξεις αλλά και στην εσωκομματική δημοκρατία και την πολυφωνία», τόνισε. Ερωτηθείσα για την παρέμβαση του Θοδωρή Δρίτσα στα εσωκομματικά, ανέφερε ότι δεν θα ήθελε να σχολιάσει τοποθετήσεις «πολύ ώριμων και ιστορικών στελεχών, που ακόμα και αν υπερέβαιναν την προσωπική κριτική στον πρόεδρο, θα έπρεπε αυτές οι ενστάσεις να μην διατυπώνονται σε ένα τηλεοπτικό παράθυρο». «Θα περίμενα αυτά να διατυπώνονται συντεταγμένα, εντός των κομματικών οργάνων και όχι δημόσια, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να αποπροσανατολίζεται η συζήτηση», σχολίασε. Σημείωσε ότι «αν δεν υπήρχε αυτή η πολιτική ύλη για τα εσωτερικά του κόμματος που διαμορφώνεται σε τηλεοπτικό χρόνο, αυτή τη στιγμή θα μιλούσαμε για τις ευθύνες της κυβέρνησης, για το ότι δεν έχει απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στα ερωτήματα που έχουμε διατυπώσει για τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, για το νομοσχέδιο για τη στελέχωση του Δημοσίου που φτιάχνει ένα ακόμα χειρότερο “επιτελικό” κράτος, για τις ελλείψεις στην υγεία -στην περιοχή μου στο νοσοκομείο “Παπανικολάου” οι αναισθησιολόγοι είναι στο 1/3 από αυτό που θα έπρεπε και κάνουν 14 εφημερίες το μήνα».

Αναφορικά με τις δημοσκοπικές επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολίασε ότι «είναι συζητήσιμο πού θα βρίσκονταν τώρα οι δημοσκοπικές επιδόσεις του κόμματος, αν δεν είχαμε αυτό το ενδιαφέρον των πολιτών να συμμετάσχουν σε μια διαδικασία εκλογής προέδρου, που μέχρι τη στιγμή που εμφανίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης και δήλωσε την πρόθεση υποψηφιότητας για την προεδρία, κατά την άποψή μου, ήταν ένα “πεθαμένο λικέρ”». Για την πορεία του κόμματος στην επόμενη μέρα, τόνισε πως «το ζήτημα δεν είναι τι λες, είναι τι κάνεις και σε αυτό θα κριθούμε και θα αξιολογηθούμε όλοι». Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η δημοκρατική αρχή επιβάλλει να σεβόμαστε την πλειοψηφική επιλογή του κόσμου και την ίδια τη διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση, που είναι καταστατική πρόβλεψη. Σχετικά με το πού τίθεται ο πήχης για την αξιωματική αντιπολίτευση, η κ. Αυγέρη δήλωσε ότι «ο πήχης που θέτει ο απλός κόσμος, ο οποίος επιμένει να είναι σε αυτήν τη διαδικασία, είναι ένα αποτέλεσμα που θα του επιτρέψει να κοιτάξει πια κατάματα την κυβέρνηση της ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη, ώστε να έρθει η πολιτική αλλαγή». «Να διαμορφωθούν αυτοί οι όροι, που θα επιβεβαιώνουν αυτό που άρχισε να προδιαγράφεται με το ξήλωμα της μονοκρατορίας Μητσοτάκη στις αυτοδιοικητικές εκλογές», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος