“Χρειάζεται νέος ακτοπλοϊκός χάρτης με ενταγμένα τα υδατοδρόμια” (audio)

Ο υφ. Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα, τη Φωνή της Ελλάδας και τους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στην εξαίρεση Ρόδου και Καρπάθου, από την τροπολογία, που κατατέθηκε για την αναστολή εφαρμογής του αυξημένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, που επλήγησαν από την προσφυγική κρίση ο κ. Σαντορινιός διευκρίνισε, ότι «η Ρόδος και η Κάρπαθος δεν εξαιρέθηκαν» αφού, όπως είπε έχει ήδη εφαρμοστεί η κατάργηση της έκπτωσης, που υπήρχε πριν. «Από την αρχή μιλήσαμε για αναστολή κατάργησης της έκπτωσης, άρα κάτι που έχει καταργηθεί, κάτι που ήδη έχει συμβεί, δεν μπορεί να ανασταλεί», είπε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και τόνισε, ότι μία τέτοια αλλαγή να πάμε ακόμη ένα βήμα πίσω (από την αναστολή εφαρμογής) και να βάλουμε και κάποια νησιά στα οποία ήδη έχει καταργηθεί η έκπτωση του ΦΠΑ δεν θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση.

«Δυστυχώς η αντιπολίτευση επιλέγει να πηγαίνει πάντα με τους πιο ακραίους στην Ευρώπη και να δηλώνει παρών σε αυτούς» δήλωσε ο κ. Σαντορινιός διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται στην ΝΔ και σχολίασε ότι η επιλογή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, για το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά, ίσως αποσκοπεί στο να εκθέσει την αξιωματική αντιπολίτευση.

Απαντώντας σε ερώτηση για την ανάγκη ενίσχυσης της νησιωτικής Ελλάδας στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, ο υφυπουργός Ναυτιλίας υπενθύμισε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από την Νίσυρο, που αποτελούν «ένα πλέγμα νησιωτικών πολιτικών», που σημαντικό τμήμα του βρίσκεται στο στάδιο της εφαρμογής.

Ο κ. Σαντορινιός είπε ότι η πρόσληψη στην υγεία (μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2017) εκατόν δώδεκα μόνιμων γιατρών, εκατόν σαράντα επικουρικών και εκατόν εβδομήντα τεσσάρων νοσηλευτών στα νησιά και η ολοκλήρωση ενός δικτύου τηλεϊατρικής σε 35 νησιά, αποτελεί την ενίσχυση της «νησιωτικότητας».

Ο υφυπουργός τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου ακτοπλοϊκού χάρτη, που χρειάζεται όμως έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό. Αυτός θα περιλαμβάνει και άλλα μέσα μεταφοράς, όπως τα υδροπλάνα και -όπως είπε- έχει σχεδόν ολοκληρωθεί το θεσμικό πλαίσιο για τα υδατοδρόμια, ίσως μάλιστα το σχετικό νομοσχέδιο να είναι ένα από τα πρώτα, που θα κατατεθούν από το νέο έτος.

Πηγή:Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος