Χαλαρό τετ α τετ Μπέτυς Μπαζιάνα-Εμινέ Ερντογάν

Ένα χαλαρό τετ α τετ στην προεδρική κατοικία είχε η σύντροφος του Πρωθυπουργού με την σύζυγο του Ερντογάν, Εμινέ, την ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν συναντώνταν στο Λευκό Παλάτι της Άγκυρας.

Η Εμινέ Ερντογάν περίμενε τη Μπέτυ Μπαζιάνα στην είσοδο και της επεφύλαξε θερμή υποδοχή.

Οι δυο γυναίκες είχαν συναντηθεί κατά την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2017 και έκτοτε διατηρούν φιλικές σχέσεις.

Η Μπέτυ Μπαζιάνα ξεναγήθηκε στα δωμάτια της προεδρικής κατοικίας και εν συνεχεία απόλαυσαν τουρκικό τσάι και παραδοσιακά γλυκά.

Η Εμινέ Ερντογάν ρώτησε τη σύντροφο του πρωθυπουργού για το ταξίδι, την οικογένεια και τα παιδιά της. Αναφέρθηκαν στο προσφυγικό, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν από κοινού Ελλάδα και Τουρκία.

Η Μπέτυ Μπαζιάνα μίλησε για την αντιμετώπιση των Ελλήνων απέναντι σ’ αυτή την ανθρωπιστική κρίση κι έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη γιαγιά Μαρίτσα Μαυραπίδου απ’ τη Λέσβο, η οποία υπήρξε σύμβολο προσφοράς και αλληλεγγύης.

Επ’ ευκαιρία της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη χώρα μας, συναντηθήκαμε με την κυρία Περιστέρα Μπαζιάνα. Πιστεύω ότι οι αμοιβαίες επισκέψεις μας θα ενισχύσουν την φιλία μεταξύ των χωρών μας.

Η Μπέτυ Μπαζιάνα αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ειρηνικής συνύπαρξης με τη γείτονα κι έφερε ως παράδειγμα τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία -όπως είπε- με αμοιβαία επωφελή τρόπο έβαλε τέλος σε μια χρόνια διαμάχη μεταξύ γειτονικών λαών που δεν είχαν τίποτε να χωρίσουν.

Στη συνέχεια συνόδευσε τον πρωθυπουργό κατά την επίσκεψη στην Αγιά Σοφιά και την ξενάγηση στο ναό από τους ανθρώπους της ελληνικής αντιπροσωπείας, παρακολούθησε τη λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, στη Θεολογική σχολή της Χάλκης και περιηγήθηκε στους χώρους της.

Με χαμόγελο βοήθησε στη φύτευση ενός δέντρου στον κήπο της Θεολογικής Σχολής και ξεφύλλισε τους τόμους των σπάνιων βιβλίων που φιλοξενούνται στη βιβλιοθήκη.

Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος