Τριαντόπουλος στην ΕΡΤ: Προχωρούν οι έλεγχοι – Ακατάλληλες οι 39 από 121 κατοικίες μέχρι στιγμής (video)

Array

«Έχουν ήδη γίνει τις δύο τελευταίες ημέρες αυτοψίες σε 155 κτίρια από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Έχουν ελεγχθεί 121 κατοικίες. Από αυτές οι 37 έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση, δηλαδή κατοικίσιμες, ενώ οι 45 προσωρινά ακατάλληλες και χρίζουν επισκευών. Οι 39 έχουν σημανθεί ως ακατάλληλες για χρήση – Έχουν πάθει πάρα πολύ μεγάλες ζημιές» ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι» ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Χρήστος Τριαντόπουλος, δύο ημέρες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Πεντέλη και Μέγαρα.

Ο ίδιος έκανε επίσης γνωστό ότι γίνονται συνεχώς έλεγχοι και σε επαγγελματικούς χώρους και αποθήκες, κάνοντας λόγο για τη διαμόρφωση ενός πλαισίου κρατικής αρωγής, από την επόμενη κιόλας μέρα της φυσικής καταστροφής.

«Στοχευμένα μέτρα ενεργοποιούνται για τη στήριξη των πληγέντων» πρόσθεσε ακόμη, ενώ αναφερθείς στο ενδεχόμενο εμπρησμού, σημείωσε ότι είναι κάτι που ελέγχεται από τους αρμόδιους και «δεν αποκλείεται κανένα σενάριο. Αναμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών».

«Οι συνθήκες της κλιματικής κρίσης είναι που διογκώνουν τέτοια φαινόμενα (σ.σ.: της πυρκαγιάς). Χρειάζεται μια στοχευμένη παρέμβαση όλων των εμπλεκόμενων φορεών. Παραμένει ο κρατικός μηχανισμός σε εγρήγορση. Έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο κομμάτι της αντιπυρικής περιόδου» τόνισε ο ίδιος.

«Έχει ενεργοποιηθεί μηχανισμός φιλοξενίας οικογενειών που επλήγησαν από την πυρκαγιά» υπογράμμισε.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό αναφέρθηκε και στα 12 μέτρα της κυβέρνησης για την στήριξη των πληγέντων, ήτοι: Εξάμηνη αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων, 600 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες και 6.000 για οικοσκευή, τριετής απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ και επιχορήγηση επιχειρήσεων.

Τα 12 κυβερνητικά μέτρα για την στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές

«Μέχρι τις αρχές της άλλης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών»

«Έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ολοκληρωθούν οι έλεγχοι εκτίμησης των ζημιών στις πληγείσες περιοχές, με τον πρώτο γύρο να ολοκληρώνεται έως αύριο το πολύ» έκανε ακόμη γνωστό ο κ. Τριαντόπουλος.

«Ενεργοποιείται το πλαίσιο κρατικής αρωγής για επιχειρήσεις και τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Θα υπάρξει επιχορήγηση επί των δέντρων που έχουν χαθεί (…) Υπάρχει πρόβλεψη ακόμα και για τους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες», τόνισε μεταξύ άλλων.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος