Χ. Θεοχάρης: Στην Ελλάδα φιλοξενούμε με ασφάλεια και πρωτοπορούμε στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξεκινήσει η φετινή τουριστική σεζόν και πριν τις 14 Μαΐου, αφήνει ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και προσθέτει ότι είναι σε εξέλιξη συζητήσεις για σταδιακή απελευθέρωση των ταξιδιών από την Ε.Ε., τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, τη Σερβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Θεοχάρης στέλνει μήνυμα στην παγκόσμια τουριστική κοινότητα για το ασφαλές άνοιγμα της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας, και αναφέρεται στην εφαρμογή πρωτοπόρων υγειονομικών πρωτοκόλλων και στο Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό Εμβολιασμού.

“Φιλοξενούμε με ασφάλεια, φροντίζουμε κάθε τουρίστα σαν να είναι μέλος της οικογένειάς μας. Στην Ελλάδα νοιαζόμαστε, αλλά και έχουμε αποδείξει ότι πρωτοπορούμε στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Αν όλα εξελιχθούν καλά στο μέτωπο του Covid-19, με την πρώτη χαραμάδα, η Ελλάδα θα είναι σε θέση να υποδεχτεί τουρίστες και νωρίτερα”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την εξέλιξη της τουριστικής χρονιάς ο κ. Θεοχάρης εκφράζει την αισιοδοξία του, τονίζοντας ότι το 2021 θα είναι καλύτερο από την προηγούμενη χρονιά και την ίδια στιγμή θα θέσει την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης και ανάκαμψης για το μέλλον. Εστιάζει, δε, στα μηνύματα που φτάνουν στο υπουργείο Τουρισμού, καθώς σε αυτά αποτυπώνεται η εκτίμηση ότι η Ελλάδα ταυτίζεται όλο και περισσότερο με την επόμενη ημέρα της πανδημίας. «Σε έρευνες που διενεργούν ταξιδιωτικοί οργανισμοί, media κ.λπ. αποτυπώνεται η αίσθηση ότι το brand name Ελλάδα έχει ενισχυθεί σε σχέση με πέρυσι», σημειώνει.

Σε ό,τι αφορά την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας ο κ. Θεοχάρης διευκρινίζει ότι για να μπορεί κάποιος να έρθει στη χώρα μας:

  1. Θα πρέπει ή να είναι εμβολιασμένος ή να έχει αναρρώσει από την ασθένεια ή να έχει αρνητικό τεστ.
  2. Όταν έρθει, θα υποβληθεί με το καινοτόμο σύστημα «EVA» σε δειγματοληπτικό, στοχευμένο έλεγχο στο αεροδρόμιο.
  3. Θα αξιοποιηθούν τα rapid test.
  4. Θα υπάρχουν ξενοδοχεία απομόνωσης για τα κρούσματα, ενώ και φέτος θα ισχύουν τα υγειονομικά πρωτόκολα.

Απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες του κλάδου και δη του ξενοδοχειακού, που με τη σειρά τους αναμένουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο κ. Θεοχάρης γνωστοποιεί ότι τις επόμενες ημέρες, θα παρουσιαστούν αυτά επικαιροποιημένα, με γνώμονα την ασφάλεια εργαζομένων και επισκεπτών. Ειδικά στο σκέλος των εργαζομένων, στάθηκε στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εργαζομένων στον τουρισμό, μετά από τον ευάλωτο πληθυσμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος