Boυλή-Αντ. Μυλωνάκης: «Ο κ. Ανδρουλάκης να πάει στην ΕΥΠ να μάθει τον λόγο παρακολούθησής του»

«Καλώ τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να πάει ο ίδιος να μάθει για ποιο λόγο παρακολουθείτο. Διότι αν περιμένει κανένας να βγει ο λόγος αυτός στον αέρα, θα περιμένει πολύ. Δεν θα βγει ποτέ. Αν είναι νόμιμη η επισύνδεση και έπρεπε να παρακολουθηθεί, θα του το πούνε του ίδιου του κ. Ανδρουλάκη», ανέφερε ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης Αντώνης Μυλωνάκης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής.

Ο κ.Μυλωνάκης αναρωτήθηκε για ποιον λόγο το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ταυτίστηκε πριν από μερικούς μήνες με τη σημερινή κυβέρνηση, ψηφίζοντας την επίμαχη τροπολογία ώστε να μην είναι δυνατό να λάβουν γνώση οι παρακολουθούμενοι. «Ψηφίσατε την τροπολογία που έφερε τελευταία στιγμή η ΝΔ, διότι τα ίδια κάνατε και εσείς κυρίες και κύριοι του ΠΑΣΟΚ, όταν ήσασταν στην κυβέρνηση, τα ίδια κάνουν όλες οι κυβερνήσεις», είπε ο Αντώνης Μυλωνάκης.

Ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης είπε ότι η εξεταστική επιτροπή θα πρέπει να γίνει, να μην περιοριστεί μόνο στον κ. Ανδρουλάκη αλλά να ερευνηθεί και η υπόθεση παρακολούθησης του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, και οι υποκλοπές, τρεις φορές, του τηλεφωνικού κέντρου του Περισσού, του ΚΚΕ, και πρέπει οπωσδήποτε να ερευνηθεί «το θέμα με τις παρακολουθήσεις βουλευτών το 2015 και το 2016. Δεκαεπτά βουλευτών».

«Γνωρίζει ο πρόεδρος της Βουλής, γνωρίζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τις υποκλοπές αυτές. Το FBI ήδη έχει τα ονόματα. Ήδη έχουν σταλεί τα ονόματα και στην εισαγγελία, μεταξύ των οποίων, θα πω ένα όνομα, και ο σημερινός πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Και οι δεκαεπτά αυτοί βουλευτές δεν ήταν τυχαίοι. Έπαιρναν μέρος σε ευαίσθητες επιτροπές. Η επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, Εξοπλιστικών, Θεσμών και Διαφάνειας. Αυτό το οποίο έκανε η ΝΔ, αυτό έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό έκανε και το ΠΑΣΟΚ», είπε ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης.

Ο κ. Μυλωνάκης κάλεσε την ΝΔ «να αφήσει τα “παρών”, στην αποψινή ψηφοφορία, διότι δεν υπάρχει “ολίγον έγκυος”. Για ακόμη μια φορά δε, προέτρεψε τον κ. Ανδρουλάκη «να πάει στην ΕΥΠ να ενημερωθεί, αλλιώς δεν πρόκειται να μάθει ποτέ και αν θέλει με δική του ευθύνη να πει για ποιον λόγο τον παρακολουθούσαν, γιατί δεν μπορεί να πάμε σε εκλογές και να αιωρείται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν κατάσκοπος».

«Ο κ. Ανδρουλάκης δεν πήγε να ενημερωθεί γιατί τον παρακολουθούσαν, γιατί δεν ήθελε και ο ίδιος να ακούσει τον λόγο που η ΕΥΠ τον παρακολουθεί. Εάν πιστεύετε ότι πίσω από το απόρρητο των επικοινωνιών, πίσω από το απόρρητο της ΕΥΠ, μπορεί να απαντηθεί ανοιχτά στο Κοινοβούλιο ή στον κόσμο αυτή η ερώτηση, τότε κάνετε ένα μεγάλο λάθος. Μάλλον δεν έχετε καταλάβει τι συμβαίνει στις Εθνικές Υπηρεσίες Πληροφοριών όλου του κόσμου», είπε ο Αντώνης Μυλωνάκης και υπογράμμισε ότι οι Υπηρεσίες Πληροφοριών είναι πιο ισχυρές και από τις ίδιες τις κυβερνήσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος