B. Όρμπαν: Η ομάδα του Βίσεγκραντ δεν εκφοβίζεται από την ΕΕ για τη μεταναστευτική πολιτική της

«Ως ομάδα του Βίσεγκραντ, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να μας εκφοβίζουν» τόνισε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν αναφερόμενος στον “εκβιασμό” που δέχεται από τις Βρυξέλλες για την κοινή μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χαρακτηρίζοντας την ιδέα να συνδεθούν οι πόροι της ΕΕ με τη μεταναστευτική πολιτική ως «κακή».

Οι πρωθυπουργοί των τεσσάρων χωρών της ομάδας του Βίσεγκραντ (Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχία και Σλοβακία) που απορρίπτουν τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων σε όλες τις χώρες της ΕΕ συναντήθηκαν σήμερα Τρίτη στη Βαρσοβία.

“Η ομάδα του Βίσεγκραντ, της Πολωνίας συμπεριλαμβανομένης, δεν θα δεχτεί ποτέ αυτόν τον εκβιασμό, ούτε να της υπαγορεύουν όρους. Λέμε ξεκάθαρα ότι η μεταναστευτική πολιτική που ακολουθείται μέχρι σήμερα από την ΕΕ δεν αποδείχθηκε επαρκής και θα πρέπει να εξάγουμε συμπεράσματα”, δήλωσε η πρωθυπουργός της Πολωνίας Μπεάτα Σίντλο στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τους ομολόγους της, της Τσεχίας Μποχούσλαβ Σομπότκα, της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο και της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν.  

Με την ευκαιρία της συνόδου ο Όρμπαν εγκωμίασε τα μέτρα που έλαβε η χώρα του για να σταματήσει τους μετανάστες. “Στο εξής, η Ουγγαρία είναι σε θέση να ανταποκριθεί, ακόμη και αν η συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας δεν λειτουργήσει. Είμαστε ικανοί να σταματήσουμε κάθε μεταναστευτικό κύμα στα ουγγροσερβικά σύνορα”, υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον Όρμπαν, η χώρα του προστατεύει και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες: “Οι Αυστριακοί και οι Γερμανοί μπορούν πλέον να κοιμούνται ήσυχοι”, είπε.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος