Αυτοψία Κικίλια και του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας στον Κηφισό – Κάνουν ελέγχους για πιθανές πλημμύρες σε περίπτωση κακοκαιρίας

Αυτοψία στον Κηφισό πραγματοποίησε το πρωί ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κος Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα, Βασίλη Παπαγεωργίου και από μηχανικούς του υπουργείου, οι οποίοι επιθεωρούν διάφορα σημεία κατά μήκος του Κηφισού ποταμού, προκειμένου να ελέγξουν σε τι κατάσταση βρίσκονται τα αναχώματα αλλά και τα αντιπλημμυρικά έργα, καθώς σε περίπτωση που υπάρξει κάποια επιδείνωση του καιρού με έντονη βροχόπτωση ενδεχομένως να υπάρξουν προβλήματα.

Υπάρχουν σημεία στα οποία υπάρχουν στενώσεις και γι’ αυτό τον λόγο ο κ. Κικίλιας βρέθηκε στην κοίτη του ποταμού όπως και σε άλλα σημεία κατά μήκος του Κηφισού στα οποία ενδεχομένως να υπάρξει πρόβλημα εφόσον υπάρξει μία πολύ μεγάλη και έντονη κακοκαιρία.

Αυτοψία Κικίλια και του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας στον Κηφισό – Κάνουν ελέγχους για πιθανές πλημμύρες σε περίπτωση κακοκαιρίας
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Σημειώνεται πως υπάρχουν σημεία στα οποία υπάρχουν αντιπλημμυρικά έργα τα οποία είναι σε εξέλιξη, υπάρχουν σημεία τα οποία είναι δύσκολα λόγω των φερτών υλικών, υπάρχει στένωση του ποταμού σε αρκετά σημεία και γι αυτό το λόγο το μεικτό κλιμάκιο των μηχανικών του Υπουργείου αλλά και στελεχών του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας με τον κ. Κικίλια πραγματοποίησαν την αυτοψία στην κοίτη του ποταμού, περπάτησαν δηλαδή κατά μήκος της κοίτης του ποταμού και έκαναν ελέγχους στα σημεία τα οποία ενδεχομένως να προκύψει πρόβλημα, εφόσον υπάρξει έντονη βροχόπτωση.

Ελέγχουν μεταξύ άλλων ποια είναι η κατάσταση στο ρέμα του Κηφισού, τα παράπλευρα ρέματα του Κηφισού, αλλά και ο Κηφισός, οι στενώσεις, τα σημεία της κοίτης κλπ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος