Αυλαία στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών και ανασχηματισμού έριξε ο πρωθυπουργός

Καθαρό τον πολιτικό διάδρομο μέχρι την ερχόμενη άνοιξη κρατάει ο πρωθυπουργός. Και στη χαλαρή συζήτηση με τους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της δεξίωσης για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, κλείνει και πάλι όχι μόνο το θέμα των πρόωρων εκλογών, αλλά και των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα.

«Εγώ σας τα έχω πει αλλά δε με ακούτε. Ούτε εκλογές θα γίνουν, ούτε ανασχηματισμός. Φύγετε για διακοπές άνετα. Έχουμε εννέα μήνες μέχρι τις εκλογές. Τι ανασχηματισμό; Δεν προλαβαίνει κάποιος να μάθει το χαρτοφυλάκιο του. Επίσης, υπάρχουν πολλές δεσμευτικές υποχρεώσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πυρά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απόρριψη στη Βουλή της πρότασης που είχε καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση για επιτροπή ελέγχου στο Ταμείο Ανάκαμψης

«Στις 15/3 πρότεινα σύσταση Επιτροπής Ελέγχου της κατανομής των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. 4 μήνες μετά την απέρριψαν και τυπικά. Είναι πολλά τα λεφτά για να μας δίνουν και λογαριασμό… Να γιατί ο ΠΘ δεν κάνει πρόωρες εκλογές παρότι ξέρει ότι την άνοιξη κινδυνεύει με συντριβή», ανάρτησε στο Τwitter ο Αλέξης Τσίπρας.

«Θα συνεχίσουμε τις περιοδείες μας», σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης και, εμμέσως πλην σαφώς, πετάει το γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα.

Οι καταστροφές που άφησαν πίσω τους τα πύρινα μέτωπα στην Ανατολική Αττική αποτελούν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Οικονόμου, με αφορμή ερώτηση του κ. Τσίπρα προς τον δήμαρχο Παλλήνης, εάν είναι 200 οι κατοικίες που αντιμετώπισαν προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή, τον εγκάλεσε για υπερβολές και καταστροφολογία.

«Καλό είναι να μην είμαστε υπερβολικοί, να μην καταστροφολογεί κανείς. Να περιμένουμε τα ακριβή στοιχεία και την ακριβή εικόνα και να μην δείχνουμε ότι, εν πάση περιπτώσει, επιδιώκουμε ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό αρνητικών συμβάντων για να αναδείξουμε μια αντιπολιτευτική τακτική. Δεν είναι πολιτικό θέμα και πολιτικό ζήτημα οι φυσικές καταστροφές και οι πυρκαγιές», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Επιεικής ο τίτλος του εθνικού ψεύτη για τον κ. Οικονόμου, είναι προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη να ρίξει τη δημόσια αντιπαράθεση στο βούρκο των ψεμάτων για να κρύψει τα τραγικά αποτελέσματα της πολιτικής τους», απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, δίνει στη δημοσιότητα αποσπάσματα από ρεπορτάζ καναλιών, τα οποία, σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιβεβαιώνουν τον κ. Τσίπρα.

«Ο κ. Οικονόμου δεν ντράπηκε να πει τέτοιο ψέμα όταν την Παρασκευή το βράδυ με επίσημη ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και με άτυπη ενημέρωση του το Μέγαρο Μαξίμου έκαναν λόγο για αυτοψίες σε 251 κτήρια. Από τις 204 κατοικίες που ελέγχθηκαν οι 126 είναι επικίνδυνες ή προσωρινά ακατάλληλες. Από τους 8 επαγγελματικούς χώρους οι 6 είναι επικίνδυνοι ή προσωρινά ακατάλληλοι. Από τις 34 αποθήκες οι 29 είναι επικίνδυνες ή προσωρινά ακατάλληλες», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

Βολές και από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Οι καταστροφικές πυρκαγιές είναι διαχρονικό έγκλημα όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων κατά της ζωής κατά της περιουσίας και φυσικά κατά του φυσικού περιβάλλοντος», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, που συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου Πατρών.

«Να προσληφθούν οι 4.000 πυροσβέστες που είναι απαραίτητοι, καθώς και 1.500 εργαζόμενοι για τις δασικές υπηρεσίες. Να προχωρήσουν πολύ γρήγορα η καταμέτρηση, η χαρτογράφηση όλων των ζημιών, έτσι ώστε να αρχίσει αμέσως η αποκατάσταση τους και, βεβαίως, να δοθούν γενναίες αποζημιώσεις στο 100% για όλες τις ζημιές για όλους τους πληγέντες», τόνισε ο ΓΓ του ΚΚΕ.

«Είτε ανασχηματισμός, είτε πρόωρες εκλογές δεν είναι λύση στη δική του επιβίωση…Η πραγματικότητα είναι πολύ πιο άσχημη από ό,τι φαίνεται…Ο ίδιος και η κυβέρνησή του σε πανικό τη μία μέρα λένε άλλα και την άλλη άλλα», ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Η πολιτική αντιπαράθεση εφ’ όλης της πολιτικής ύλης αναμένεται να συνεχιστεί και να ενταθεί τις επόμενες ημέρες.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος