Ασφαλιστικό: Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή

Σε υψηλούς τόνους άρχισε στη Βουλή η συζήτηση επί του ασφαλιστικού νομοσχεδίου για την επικουρική ασφάλιση. Με το βλέμμα στραμμένο στους νέους, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης ανέδειξε στην ομιλία του τα πλεονεκτήματα που φέρνουν οι αλλαγές στην επικουρική ασφάλιση, ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση έστρεψε τα πυρά της κατά του νομοσχεδίου, κάνοντας λόγο για «τζογάρισμα των ασφαλιστικών εισφορών».

«Πρώτον, ο νέος ασφαλισμένος αποκτά έλεγχο πάνω στην επικουρική του σύνταξη. (…)Δεύτερον, θα συμβάλλει στην καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής (…) και τρίτον, οδηγεί σε μεγαλύτερες αποδόσεις και σε μεγαλύτερες συντάξεις κατά 43% – 68% για τους νέους» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου έκανε λόγο για «μια πολιτική ακραιφνώς νεοφιλελεύθερη, θατσερικού τύπου (…). Μια πολιτική που επιδιώκει συστηματικά να καταστήσει την Ελλάδα χώρα φτηνής και ελαστικής εργασίας, (…) μια λογική απορρύθμισης των πάντων και σταδιακή αποδόμησης του κοινωνικού κράτους σε όλες τις εκφάνσεις του».

«Με ποιον επιδιώξατε συναίνεση; Μόνο με τον ΣΕΒ και τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες με τις οποίες είχε συναντήσεις προεκλογικά ο πρωθυπουργός, με κανέναν άλλο» είπε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γεώργιος Μουλκιώτης.

Την απόσυρση του νομοσχεδίου ζήτησε το ΚΚΕ με τον Δημήτρη Κουτσούμπα από το Σύνταγμα και τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ να επιτίθεται στην κυβέρνηση.

«Η ασφάλιση είναι κοινωνικό δικαίωμα δεν είναι τζόγος. Υψώνουμε ανάστημα για να μην ιδιωτικοποιηθεί η επικουρική ασφάλιση. Απαιτούμε κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Έντονη ήταν η κριτική και από τα υπόλοιπα κόμματα.

«Έρχεται να πλήξει όλους τους ασφαλισμένους παλιούς και νέους συνταξιούχους, καθώς δημιουργεί αβεβαιότητα σχετικά με το ύψος των συντάξεων στο μέλλον» τόνισε η βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Μαρία Αθανασίου.

«Σήμερα το κράτος θέλει να συνεχίσει το πλιάτσικο των χρημάτων των ασφαλισμένων» υπογράμμισε η βουλευτής του ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα.

Η συζήτηση στη Βουλή για την επικουρική ασφάλιση θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη.

Ρεπορτάζ: Εμμανουέλα Αργείτη, Κώστας Κωνσταντόπουλος, Μαρίνα Δεμερτζιάν

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος