Άρση της ασυλίας του Κ. Μπογδάνου αποφάσισε η Βουλή

Δεκτή έγινε η αίτηση της εισαγγελικής αρχής για την άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Στην ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή συμμετείχαν 238 βουλευτές. «Υπέρ» της άρσης ασυλίας του κ. Μπογδάνου τάχθηκαν 237 βουλευτές. Ένας βουλευτής ψήφισε «κατά».

Η άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ έγινε έπειτα από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του για συκοφαντική δυσφήμιση η γραμματέας του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών, επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Μάρκου Μπόλαρη.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, στην τοποθέτησή του, κάλεσε τους βουλευτές να άρουν την ασυλία του κι έκανε λόγο για δίωξη με πολιτικές σκοπιμότητες για τη δημιουργία εντυπώσεων. «Δώστε μου την ευκαιρία να αντιμετωπίσω αυτή τη γελοία κατηγορία», είπε και προανήγγειλε την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη προκειμένου – όπως είπε – να αποζημιωθεί για τον διασυρμό που υπέστη.

Υπενθυμίζεται, ότι ομόφωνα η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής είχε γνωμοδοτήσει υπέρ της άρσης ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, κρίνοντας ότι η υπόθεση δεν έχει σχέση με τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα.

Πηγή: ΕΡΤ

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ