Επικυρώθηκε η άρση της ασυλίας του Γ. Λαγού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Ιωάννη Λαγού ψήφισε η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στην ψηφοφορία, η οποία διενεργήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (26/04) και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν πριν από λίγο, υπέρ ψήφισαν 658, 25 κατά και 10 απείχαν.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της χθεσινής ψηφοφορίας που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΕΚ Ντέιβιντ Σασσόλι, από τους συνολικά 693 ψηφίσαντες ευρωβουλευτές, 658 τάχθηκαν υπέρ της άρσης, 25 κατά, ενώ 10 ευρωβουλευτές απείχαν. Στη συνέχεια ο κ. Σασόλι, βάση διαδικασίας, θα ενημερώσει τώρα τον ευρωβουλευτή όσο και τις ελληνικές αρχές, οι οποίες αναμένεται να προχωρήσουν στην άμεση έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης.

Η ψηφοφορία στην Ολομέλεια του ΕΚ για την αίτηση άρσης της ασυλίας του Ιωάννη Λαγού ήρθε σε συνέχεια του αιτήματος που υπέβαλε στις 23 Οκτωβρίου 2020 ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με σκοπό την επιβολή ποινής φυλάκισης δεκατριών (13) ετών και οκτώ (8) μηνών κρίνοντας τον ένοχο για την ιδιότητα του μέλους και της ηγεσίας εγκληματικής οργάνωσης, της κατοχής όπλων και άλλων αδικημάτων.

Η αρμόδια Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων στην απόφασή της, που εξέδωσε στις 22 Απριλίου είχε ταχθεί υπέρ της άρσης ασυλίας του Ιωάννη Λαγού με 22 ψήφους υπέρ και 2 κατά, λαμβάνοντας υπόψη ότι η ποινή που εκδόθηκε από το Εφετείο της Αθήνας είναι άμεσα εκτελεστέα, με τον ίδιο να είναι ένα από τα πολλά άτομα που καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης αρκετών ετών για τα εν λόγω αδικήματα, με την μόνη διαφορά ότι απολαμβάνει επί του παρόντος ασυλία ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ανταπόκριση/Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα – Στρασβούργο: Κώστας Δαβάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος