Αρχίζουν οι εργασίες για τη συνταγματική αναθεώρηση (video)

Έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες της η επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος καθώς ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας έστειλε επιστολή στις κοινοβουλευτικές ομάδες προκειμένου να ορίσουν τους βουλευτές που θα μετέχουν στις εργασίες.  

Επιστολή με την οποία ζητά από όλα τα κόμματα να ορίσουν τα μέλη τους που θα συμμετέχουν στην Επιτροπή Αναθεώρησης της Βουλής απέστειλε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασσούλας.

Μέχρι τέλος της εβδομάδας εκτιμάται ότι θα έχουν οριστεί όλα τα μέλη της Επιτροπής Αναθεώρησης ενώ την επόμενη εβδομάδα θα εκλεγεί το προεδρείο της και θα συγκροτηθεί σε σώμα για να ξεκινήσει τις εργασίες της το αμέσως επόμενο διάστημα.

Όπως είπε ο κ. Τασούλας, πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης θα προταθεί από τη ΝΔ ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ενώ εισηγητής του κόμματος θα είναι ο Κώστας Τζαβάρας.

Εισηγητής εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι ο Γ. Κατρούγκαλος.

Η Επιτροπή Αναθεώρησης θα έχει ένα μήνα για να ολοκληρώσει τις εργασίες της επί των 49 υπό αναθεώρηση διατάξεων τις οποίες είχε εγκρίνει η προηγούμενη Αναθεωρητική Βουλή και μέσα στο Νοέμβριο θα δώσει το πόρισμά της.

Όσες διατάξεις έλαβαν στη προηγούμενη προτείνουσα Αναθεωρητική Βουλή πάνω από 180 ψήφους (μεταξύ αυτών αρθ.62 περί βουλευτικής ασυλίας, αρθ. 86 περί ευθύνης υπουργών, αποσύνδεση της εκλογής του ΠτΔ από τις εκλογές) στην παρούσα Αναθεωρητική Βουλή χρειάζονται την έγκριση 151 βουλευτών, ενώ αντίστοιχα οι διατάξεις που είχαν εγκριθεί με 151 ψήφους θα πρέπει να λάβουν 180 ψήφους.

Πηγή ΕΡΤ, Ρεπορταζ Λ. Παναγιώτου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος