Αρ. Πελώνη – Βερσαλλίες: Καλή η αποδοχή της ελληνικής πρότασης για την ενεργειακή κρίση

«Συμμετέχουμε ενεργά στη συζήτηση για απεξάρτηση από την ρωσική ενεργειακή αγορά», δήλωσε από τις Βερσαλλίες όπου διεξάγεται η άτυπη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος. Σύμφωνα με την κυρία Πελώνη η ελληνική πρόταση για πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου, έτυχε καλής αποδοχής  και συμπεριλαμβάνεται στην παρουσίαση της Κομισιόν.

Σχετικά με την πρόταση για έκδοση κοινού χρέους ( ευρωομολόγου),  η κυρία Πελώνη είπε ότι δεν υπάρχει σε επίσημο έγγραφο ενώ τόνισε ότι εκτός από την ενεργειακή κρίση συζητείται και η άμυνα με την ελληνική πλευρά υπέρ πρότασης να υπάρξουν εξαιρέσεις από τους δημοσιονομικούς κανόνες σε περίπτωση αύξησης των αμυντικών δαπανών.

Για την επικείμενη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε ότι «ο ίδιος ο πρωθυπουργός έθεσε το πλαίσιο και προσέρχεται με ρεαλστικές και μετρημένες προσδοκίες στο γεύμα», ενώ υπενθύμισε ότι οι δύο γειτονικές χώρες έχουν ως μέλη του ΝΑΤΟ ευθύνη να διαφυλάξουν τη σταθερότητα στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ. «Ότι δαφωνούμε δε σημαίνει ότι δε πρέπει να συζητάμε», είπε η κ. Πελώνη και πρόσθεσε ότι θέματα της λεγόμενης θετικής ατζέντας προχωρούν.

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Συνδέσεις»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος