Αρ. Πελώνη: Η Ελλάδα πιέζει για ταχύτερες εγκρίσεις στη ροή των εμβολίων

Η κυβέρνηση είχε θέσει ως προτεραιότητα το άνοιγμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης μετά το λιανεμπόριο, τόνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, μιλώντας στην ΕΡΤ.Στο θέμα του εμβολιασμού επεσήμανε ότι προστίθενται ακόμη 144 σημεία σε 65 κέντρα. Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης, τόνισε ότι
“δεν έχει νόημα να ανοίγεις κέντρα για να κάνεις πέντε εμβολιασμούς την ημέρα, αφού η ροή θα εξαρτηθεί από τις δόσεις που θα έρθουν από την Ευρώπη. “Προβληματισμός και σχετική ανησυχία διατυπώνεται όχι μόνο από την Ελλάδα που πιέζει για ταχύτερες εγκρίσεις, αλλά και από άλλες χώρες” ανέφερε.

Ενόψει της τηλεδιάσκεψης των 27, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνυπογράφει επιστολή Ευρωπαίων ομολόγων και θα θέσει θέμα ταχύτερης διανομής και άλλων εμβολίων, υπενθύμισε η κ. Πελώνη, επισημαίνοντας ότι το ποσοστό των χαμένων δόσεων είναι ιδιαίτερα χαμηλό στη χώρα (0,3%).

Η διαχείριση του εμβολίου της Pfizer είναι όμως δύσκολη, γι αυτό έχει σημασία να έρθουν κι άλλα εμβόλια, ανέφερε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος.

“Το πιστοποιητικό είναι πρόταση που αφορά όλη την Ευρώπη”

|Κατά την άτυπη τηλεδιάσκεψη-Σύνοδο Κορυφής, στο τραπέζι θα βρίσκεται αύριο το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού ενώ το αίτημα Μητσοτάκη έτυχε θερμής υποδοχής και από τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών. “Αφορά τη διευκόλυνση της μετακίνησης ανθρώπων μετά τις δύσκολες καταστάσεις που ζήσαμε στα σύνορα και η πρόταση δεν καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό”, επανέλαβε.

Για τις Διερευνητικές Επαφές που ξεκινούν τη Δευτέρα με την Τουρκία, η κ. Πελώνη επανέλαβε ότι το πλαίσιο είναι σαφές και οριοθετημένο. “Είναι άτυπες εμπιστευτικές συζητήσεις και διερευνώνται σημεία σύγκλισης που θα μπορούσαν είτε να οδηγήσουν σε μελλοντική διαπραγμάτευση, είτε σε συμφωνία για συνυποσχετικό και παραπομπή στη Χάγη”, υπενθύμισε.

Η Ελλάδα προσέρχεται με καλή πίστη, και πρέπει να δούμε τις Διερευνητικές ως ευκαιρία για αποκλιμάκωση, ενώ στο μεταξύ έχουν προηγηθεί οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, πρόσθεσε.

Για την συνεδρίαση στη Βουλή και την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, τόνισε ότι “είναι η πρώτη φορά από το 1947 που μεγαλώνει η ελληνική επικράτεια και παρέπεμεμψε στο άρθρο 1 βάσει του οποίου η Ελλάδα επιφυλάσσεται και διατηρεί το δικαίωμα επέκτασης “όποτε και όπως το κρίνει”.

“Γενναία η απόφαση της Σοφίας Μπεκατώρου”

Η απόφαση να σπάσει τη σιωπή της μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για άλλες γυναίκες, ανώνυμες αλλά και άντρες, γιατί υπάρχουν έμφυλες διακρίσεις, ανέφερε η κ. Πελώνη και υπενθύμισε ότι υπάρχει η γραμμή υποστήριξης
15900
. Επίσης, ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για ολιστική προσέγγιση με νομοθετική πρωτοβουλία, ενώ υπενθύμισε ότι με δύο νόμους της ΝΔ έχει τεθεί το πλαίσιο κατά της κατάχρησης εξουσίας από ισόβιους παράγοντες του αθλητισμού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος