Απούσης της αντιπολίτευσης νόμος του κράτους το διυπουργικό ν/σ

Νόμος του κράτους το διυπουργικό νομοσχέδιο, για το άσυλο, την κυβερνησιμότητα των δήμων και το ασυμβίβαστο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Τέλος στο πανεπιστημιακό άσυλο. Η κατάργησή του υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης. Το ΚΙΝΑΛ ψήφισε «παρών» καταψήφισε το ΚΚΕ. ΣΥΡΙΖΑ και Μέρα25 απουσίαζαν.

Θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση, που τελικά αποχώρησε από τη συζήτηση, προκάλεσε η κατάθεση δύο τροπολογιών από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, με τις οποίες τίθεται πλαφόν 4.608 ευρώ, σε ΟΛΕΣ τις συντάξεις και καταργούνται διατάξεις της εργασιακής νομοθεσίας μεταξύ των οποίων η διάταξη περί “βάσιμου λόγου απόλυσης” και περί ευθύνης αναθέτοντος εργολάβου και υπεργολάβου έναντι των εργαζομένων”.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποχώρησαν από τη συνεδρίαση, καθώς το αίτημα για την απόσυρση των τροπολογιών δεν έγινε αποδεκτό, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για μη σεβασμό των θεσμών και απαράδεκτη διαδικασία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγει και κρύβεται για να μην αποκαλυφθεί η βαριά κληρονομιά που άφησε, ανέφερε ο υπουργός Εργασίας. Και πρόσθεσε ότι  έπρεπε να υπάρξει διάταξη νόμου, διαφορετικά στις 25 Αυγούστου, οι υψηλές συντάξεις έως 24.000 ευρώ θα πληρωνόντουσαν.

Αναφερόμενος στην κατάργηση της διάταξης για την ευθύνη του αναθέτοντος εργολάβου και υπεργολάβου έναντι εργαζόμενου, ο υπουργός την χαρακτήρισε τραγελαφική, ενώ για την κατάργηση της διάταξης για το βάσιμο λόγο απόλυσης, είπε ότι αποδείχθηκε βλαπτική.

Στα κλεφτά φέρνουν μνημονικές τροπολογίες, μετά τα μνημόνια. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι τελικά κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΣΕΒ, σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σφοδρά πυρά για το άσυλο, την Βασιλική Θάνου, καθώς και  τον νέο διοικητή της ΕΥΠ, αντάλλαξαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας.

Η ασφαλής φοίτηση στο πανεπιστήμιο δεν είναι ούτε δεξιά ούτε αριστερή, είναι η επανάσταση του αυτονόητου, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Όπως είπε με τη ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση θα μιλάμε για αποκατάσταση του ασύλου.

Για ιδεολογική εμμονή κατηγόρησε την κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι στο στόχαστρό της, είναι το ελληνικό πανεπιστήμιο για να προωθηθεί η ιδιωτική εκπαίδευση.

Προσπάθεια αστυνόμευσης του πανεπιστημίου καταλόγισε στην κυβέρνηση, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Πίσω από την κατάργηση του ασύλου κρύβεται η προσπάθεια δημιουργίας του «Πανεπιστημίου ΑΕ» τόνισε ο γ.γ του ΚΚΕ.

Με το ν/σ η κυβέρνηση δημιουργεί μεγάλο αριθμό επιτροπών που δεν χρειάζονται, ανέφερε, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Να συγκροτηθεί υπηρεσία περιφρούρησης του πανεπιστημιακού ασύλου, πρότεινε ο επικεφαλής του Μερα25 .

Σχετική είδηση: Ψηφίστηκε το διυπουργικό ν/σ με αποχώρηση της αντιπολίτευσης (video)

Πηγή Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος