Απουσία κοινωνικής διάστασης στην ατζέντα της Συνόδου, βλέπουν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές

Την ανησυχία τους για την απουσία της κοινωνικής διάστασης στην ατζέντα της σημερινής Συνόδου Κορυφής εξέφρασαν οι αρχηγοί των κρατών και των κυβερνήσεων της ΕΕ, που συμμετείχαν το πρωί στη σύνοδο του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Σοσιαλιστές και Σοσιαλδημοκράτες πρωθυπουργοί ζητούν, επίσης, ένα επείγον σχέδιο δράσης για την εφαρμογή του ευρωπαϊκού πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων που ανακοίνωσε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το περιεχόμενο του οποίου χαρακτηρίζουν «περιορισμένο».

«Είμαστε απογοητευμένοι γιατί βλέπουμε ότι στην ημερήσια διάταξη της σημερινής Συνόδου δεν υπάρχει αναφορά στα κοινωνικά θέματα της Ευρώπης, παρά την επείγουσα ανάγκη ανάληψης δράσης. Το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα θα συνεχίσει να εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία για την προώθηση αυτών των θεμάτων και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να ικανοποιηθούν σε ικανοποιητικό βαθμό οι προσδοκίες των πολιτών για περισσότερες θέσεις εργασίας, ισχυρότερη κοινωνική προστασία και ίσα δικαιώματα», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του Κόμματος, Σεργκέι Στάνισεφ.

Ακόμη, οι πρωθυπουργοί συζήτησαν τις επερχόμενες διαπραγματεύσεις για το Brexit και τις πρόσφατες εξελίξεις και τα επόμενα βήματα που απαιτούνται για την εδραίωση της κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής άμυνας και ασφάλειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος