Aποτίμηση της επίσκεψης του πρωθυπουργού στον Καναδά: Σειρά συμφωνιών και κάλεσμα στους ομογενείς για την επιστολική ψήφο

Σύνοψη
  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε κάλεσμα στους συμπατριώτες μας που έχουν δικαίωμα ψήφου να εγγραφούν στη σχετική πλατφόρμα, με στόχο τη διεύρυνση της συμμετοχής στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
  • Στις συναντήσεις του με την καναδική επιχειρηματική κοινότητα, ο πρωθυπουργός απηύθυνε κάλεσμα να στρέψει το βλέμμα της στις μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται στην Ελλάδα

Με την παρουσία του στη μεγάλη εκδήλωση της ομογένειας του Τορόντο, ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε την τριήμερη επίσκεψη ισχυρού συμβολισμού και επενδυτικού-οικονομικού ενδιαφέροντος στον Καναδά. Ως “χώρα ελκυστική για επενδύσεις” χαρακτήρισε την Ελλάδα ο πρωθυπουργός, στο Economic Club of Canada. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπέγραψε με τον ομόλογό του, Τζάστιν Τριντό, σειρά συμφωνιών και παρακολούθησαν μαζί  τη γιορτή της ομογένειας, για την εθνική επέτειο της 25η Μαρτίου. Ιδιαίτερα σημαντικές ήταν οι επαφές του Έλληνα πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των ομογενών του Καναδά, όπου το ιστορικό, όπως χαρακτηρίζεται, βήμα της επιστολικής ψήφου πρωταγωνίστησε.

«Η Δημοκρατία έχει να κάνει με τη συμμετοχή. Μπορείτε να ψηφίσετε με επιστολική ψήφο και να συμμετέχετε στις εκλογές], διαμήνυσε ο πρωθυπουργός σε κάλεσμα στους συμπατριώτες μας που έχουν δικαίωμα ψήφου να εγγραφούν στη σχετική πλατφόρμα με στόχο τη διεύρυνση της συμμετοχής στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Τζαστίν Τριντό ανέδειξαν τους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν Αθήνα και Οτάβα, με σημείο αναφοράς τον δυναμισμό της ελληνοκαναδικής κοινότητας που υπολογίζεται σε 350.000 άτομα.

«Η Ελλάδα κινείται στη σωστή κατεύθυνση, πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Έχουμε εθνική στρατηγική για τη διασπορά. Η καλύτερη κληρονομιά θα ήταν να μην πρέπει να φεύγουν οι νέοι από τη χώρα από ανάγκη», δήλωσε ενδεικτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ισχυρός συμβολισμός αποδίδεται στην επίσκεψη καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που επισκέφτηκε τη χώρα από το 1983.

Στις συναντήσεις του με την καναδική επιχειρηματική κοινότητα ο πρωθυπουργός προέταξε τις μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται στην Ελλάδα: « Έχουμε τρία χρόνια μπροστά μας, μια πλήρη δεύτερη θητεία με εντολή από τους πολίτες να υλοποιήσουμε μεταρρυθμίσεις και τη δική μας δέσμευση να χτίσουμε πάνω στις επιτυχίες μας, διότι είναι εύκολο όταν κερδίζεις μια δεύτερη θητεία να εφησυχάσεις. Θα διασφαλίσω ότι δεν θα συμβεί αυτό. Η ομάδα μου γνωρίζει ότι, αν μη τι άλλο, πρέπει να πατήσουμε γκάζι και όχι φρένο. Δεν θεωρώ τίποτα από όσα έχουμε πετύχει δεδομένο. Πιστεύω πάντα ότι χρειάζονται τουλάχιστον δύο θητείες για να διασφαλιστεί ότι η χώρα έχει γυρίσει οριστικά σελίδα», είπε ο πρωθυπουργός.

Και μιλώντας σε επιχειρηματίες και επενδυτές ο πρωθυπουργός ανέδειξε το σταθερό οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον, τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, αλλά και τον αναπτυξιακό βηματισμό της Ελλάδας. Κλειδιά της ομιλίας χαρακτηρίζονται:

  • Το σταθερό οικονομικό / πολιτικό περιβάλλον
  • Οι κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις
  • Ο αναπτυξιακός βηματισμός

Πολλοί οι τομείς ενδιαφέροντος για επενδύσεις από καναδικές εταιρείες που έχουν ως πρώτο σημείο αναφοράς τον τουρισμό και φτάνουν μέχρι τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τις υποδομές αλλά και τα αγροδιατροφικά προϊόντα.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος