Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι δομικός και θα οδηγήσει σε ένα ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα, με την αξιοποίηση εξωκοινοβουλευτικών και νεότερων προσώπων.
Σύμφωνα με πληροφορίες αμετακίνητοι φέρονται να είναι οι κ.κ. Τσακαλώτος, Δραγασάκης, Χουλιαράκης, Καμμένος, Κοτζιάς και Φλαμπουράρης.
Φέρεται να μετακινούνται οι κ.κ. Κατρούγκαλος και Σκουρλέτης, ενώ νέο χαρτοφυλάκιο πιθανότατα να αναλάβει η Όλγα Γεροβασίλη, πιθανώς αυτό του Υπουργείου Εσωτερικών.
Στο νέο σχήμα φέρονται να είναι επίσης, οι κ.κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος γενικός γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου και Σωκράτης Φάμελος, ενώ ακούγεται ακόμη και το όνομα του Φώτη Κουβέλη.
Ο κ. Τζανακόπουλος πιθανότατα να αναλάβει χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου.
Ο ανασχηματισμός έρχεται να αποτυπώσει το συλλογικό στρατηγικό σχέδιο που αποφασίστηκε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα πρόσωπα έπονται της στρατηγικής, ταυτόχρονα όμως δεν μπορούν παρά να την εκφράζουν, εκτίμησε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγγου.
Οι βασικές πολιτικές κατευθύνσεις προφανώς δεν αλλάζουν, τα πρόσωπα ενδεχομένως αλλάζουν, δήλωσε από την Κρήτη ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και έκανε λόγο για μια προσπάθεια του πρωθυπουργού να υπάρξει μια επανεκκίνηση στη λειτουργία του κυβερνητικού έργου.
Για ανασχηματισμό ματαιότητας έκανε λόγο η ΝΔ.
“Στα βήματα του @GPapandreou ο @atsipras για την ώρα του ανασχηματισμού. Και οι δυο μοιραίοι για την Ελλάδα. #fygete”, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης.
Κανένας ανασχηματισμός προσώπων δεν πρόκειται να δώσει λύση στα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής, σχολίασε ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real.
Πηγή: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα
Σχετική είδηση: Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό (video)
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος