Απλουστεύεται η διαδικασία αδειοδότησης υδατοδρομίων (video)

Τα θεμέλια για τις πρώτες πτήσεις υδροπλάνων, ίσως και εντός του 2020, βάζει το νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια που συζητείται στη Bουλή. Με τις διατάξεις, απλουστεύονται οι διαδικασίες για τη λειτουργία και εκμετάλλευση ώστε να διευκολυνθούν και οι ιδιώτες, που θέλουν να επενδύσουν.

Απλή και γρήγορη διαδικασία θα απαιτείται πλέον για την αδειοδότηση υδατοδρομίων. Αυτό προβλέπει το νέο νομοσχέδιο το οποίο κατέθεσε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής προς συζήτηση το Yπουργείο Yποδομών – Mεταφορών. Στόχος είναι για το καλοκαίρι του 2020 ένα δίκτυο υδατοδρομίων να ιδρυθεί σε όλη τη χώρα και ένας νέος μεταφορικός τομέας να δημιουργηθεί στην Ελλάδα.

Με το νέο νομοσχέδιο θα δίνεται μεταξύ άλλων η δυνατότητα χορήγησης και ενιαίας άδειας διατηρώντας τη δυνατότητα αδειοδότησης σε δύο στάδια του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου.
Θα δίνεται επίσης η δυνατότητα λειτουργίας υδατοδρομίων σε τουριστικούς λιμένες (μαρίνες, καταφύγια κι αγκυροβόλια), σε περιοχές ολοκληρωμένης τουριστικής ανάπτυξης καθώς και σε σύνθετα τουριστικά καταλύματα.

Κέρκυρα, Παξοί και Πάτρα είχαν προχωρήσει ήδη σε αδειοδότηση ενώ στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα και σε ιδιώτες να επενδύσουν.
Με τον νέο νόμο θα καθορίζεται τελος αναχωρούντων επιβατών υπέρ του δημοσίου, το οποίο δεν υπερβαίνει το ποσό των δέκα ευρώ ανα επιβάτη.

Ρεπορτάζ: Ρεγγίνα Σαβούρδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος