Απάντηση Κατρούγκαλου στα περί μετατροπής της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί (video)

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος απάντησε στις χθεσινές προκλητικές δηλώσεις του Τ. Ερντογάν ότι σκέφτεται να μετονομάσει την Αγιά Σοφία μουσουλμανικό τέμενος αντί για μουσείο, ώστε να μην πληρώνουν συγκεκριμένες ώρες εισιτήριο οι επισκέπτες, όπως στο «Μπλε Τζαμί». 

Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή προκλητική δήλωση Ερντογάν για την Αγία Σοφία, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως δεν είναι μόνο ένας μεγάλος ναός της Χριστιανοσύνης-ο μεγαλύτερος ναός για πολλούς αιώνες- είναι και ένα κτήμα της ανθρωπότητας και πως έχει αναγνωρισθεί από την UNESCO, σαν τμήμα της παγκόσμιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς, διεμήνυσε: «Οποιαδήποτε αμφισβήτηση αυτού του καθεστώτος δεν είναι μόνο προσβολή στο αίσθημα των χριστιανών, είναι και μια προσβολή στη διεθνή κοινότητα και στο διεθνές δίκαιο. Εμείς θέλουμε να ελπίζουμε ότι οι ορθές δηλώσεις της 16ης Μαρτίου της τουρκικής ηγεσίας θα ισχύσουν και δεν θα υπάρχει καμία αλλαγή του καθεστώτος αυτού».

Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Μαρτίου ο Τούρκος πρόεδρος απαντώντας στο αίτημα μερίδας ισλαμιστικών οργανώσεων στην Τουρκία που ζητούσαν, στον απόηχο της πολύνεκρης επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία, τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας, είχε πει «Γεμίστε πρώτα το Μπλε Τζαμί και μετά βλέπουμε» αναφερόμενος στο νεότευκτο Μεγάλο Τζαμί Τσαμλιτζά, το οποίο είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερο από την Αγία Σοφία.

Πηγή ΕΤ, ρεπορτάζ: Λ. Παναγιώτου

Σχετική είδηση: Προκλητική δήλωση Ερντογάν για μετονομασία της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τέμενος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος