Αντίστροφη μέτρηση για τις ευρωκάλπες με κλιμάκωση των περιοδειών των κομμάτων

Σύνοψη
  • Αύριο στη Βουλή οι πολιτικοί αρχηγοί θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Kάλεσμα συμμετοχής στις κάλπες των ευρωεκλογών υπογραμμίζοντας ότι καθορίζουν κρίσιμους συσχετισμούς απευθύνει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Δηλώνει αισιόδοξος ότι το ΠΑΣΟΚ θα πετύχει τον στόχο να είναι η ισχυρή αξιόπιστη αντιπολίτευση και ασκεί σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό για το θέμα της ακρίβειας.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει θράσος να λέει πάμε πιο κοντά Ευρώπη μα μας πήγε σε περαιτέρω απόκλιση από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε αγοραστική δύναμη, ακρίβεια, υγεία, Τι τον κρατάει όρθιο; Ότι είχε μία πολύ κακή αξιωματική αντιπολίτευση που κατέρρευσε, συνεχίζει να έχει μια χαμηλής ποιότητας αξιωματική αντιπολίτευση που, αντί να κάνει πολιτική, κάνει lifestyle. Όσο ο Μητσοτάκης δεν νιώθει απειλή θα κλιμακώνεται αλαζονεία τους».

Δηλώνει έτοιμος να αναλάβει πρωτοβουλία την επομένη των ευρωεκλογών για ανασύσταση του προοδευτικού χώρου, στο προσκήνιο και όχι παρασκηνιακά και άφησε να εννοηθεί ότι δεν τον ενδιαφέρει η αντιπαράθεση με τον κ. Κασσελάκη:«καταλαβαίνω ότι έχει μπει σε τοξικό παιχνίδι, είμαι ανοιχτό βιβλίο δεν υπάρχουν κενά στην πορεία μου. Αν είχα γράψει άρθρα για Μητσοτάκη και έγραφα βιβλία για Α. Παπανδρέου θα με είχατε ξεσκίσει. οι δημοσιογράφοι».

Να δυναμώσουν το ΚΚΕ και να στείλουν μήνυμα αντίστασης καλεί τους πολίτες οΔημήτρης Κουτσούμπας: «Έφαγε με το κουτάλι σωτήρες τους δήθεν κάλους διαπραγματευτές σαν το Μητσοτάκη και ξέρουν πώς καταλήγουν τα ωραία λογία του, γιατί αηδιάζει με την επίδειξη πλούτου και το λάιφ στάιλ του αριστερού εφοπλιστή εξ Αμερικής».


Nτιμπέιτ ζητάει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος: «Να αναδείξουμε τα εγκλήματα που έκαναν οι Έλληνες ευρωβουλευτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εις βάρος της Ελλάδας. Επίσης επιμένουμε στη σοβαρότητα και όχι στη σουργελοποίηση της πολιτικής ζωής».

Η Νέα Αριστερά κυκλοφόρησε το προεκλογικό της σποτ και ο Αλέξης Χαρίτσης που συναντήθηκε με τον δήμαρχο Γρήγορη Κωνσταντέλο επέκρινε την κυβέρνηση ότι με παλαιοκομματικές μεθόδους επιχειρεί να καταστήσει τις πόλεις αβίωτες με την υπεροικοδόμηση. Όπως δήλωσε: «Με μια λογική που παραπέμπει παρελθόν προσπαθεί να ιδιωτικοποιήσει βασικές λειτουργίες που ανήκουν στην αυτοδιοίκηση».

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου έδωσε το παρών στο προσυνέδριο της Παναρκαδικης Ομοσπονδίας και συναντήθηκε με συμβασιούχους πυροσβέστες που βρίσκονται στον “αέρα”, ενώ έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος και δήλωσε: «Έχω ζήσει την απόγνωση να είστε εκεί με ελάχιστα μέσα σας. Είναι ανεπίτρεπτο να γίνεται χορός δις για την πολίτικη προστασία και να πηγαίνουν σε τσέπες ημέτερων και εσείς να είστε έτσι».


Αύριο στη Βουλή οι πολιτικοί αρχηγοί θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος