Αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ για την έρευνα στο σκάνδαλο ΚΕΕΛΠΝΟ (video)

Κόντρα κυβέρνησης-αντιπολίτευσης προκάλεσε η έφοδος αρμόδιων εισαγγελικών λειτουργών στα γραφεία της εταιρείας της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, Σταυρούλας Νικολοπούλου,  κατόπιν εντολής της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείται για τις καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείου Τύπου της ΝΔ  αναφέρεται  πως «την ώρα που η Κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να δώσει στον ελληνικό λαό και στους βουλευτές τα “πόθεν έσχες” των τεσσάρων νέων καναλαρχών και αποκαλύπτονται ιστορίες για γέλια και για κλάματα με “βοσκοτόπια” στην Ιθάκη, η παρέα του Μαξίμου επιτίθεται με σφοδρότητα στον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα». Στη ΝΔ κάνουν λόγο για κύκλους της κυβέρνησης που «προχώρησαν σε απαράδεκτες διαρροές και άσκηση εξωθεσμικής πίεσης εναντίον του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας, προσβάλλοντας βάναυσα την ανεξαρτησία του θεσμού» και προειδοποιούν πως «ο αυταρχισμός τους δεν αγγίζει κανέναν και βρίσκει απέναντι όλους τους δημοκρατικούς πολίτες».

Το Γραφείο Τύπου της ΝΔ καλεί τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας που έχει την ευθύνη για την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του τραπεζικού μας συστήματος, να συνεχίσει να επιτελεί το έργο του με συνέπεια και υπευθυνότητα, όπως ο ρόλος του επιβάλλει και να ολοκληρώσει τους πολύ σοβαρούς ελέγχους που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν την Τράπεζα Αττικής.

«Δηλώνουμε ότι τον περιβάλλουμε με την εμπιστοσύνη μας» τονίζουν χαρακτηριστικά στη ΝΔ.

Το μέγαρο Μαξίμου από την πλευρά του σχολίασε ως απαράδεκτη για μια ακόμη φορά παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας στη Δικαιοσύνη και στο έργο της Τράπεζας της Ελλάδος που οφείλει να ενεργεί έξω από σκοπιμότητες. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δεν είναι πολιτικό πρόσωπο, έχει θεσμικό ρόλο πολιτικής ουδετερότητας.

Η σπουδή της Νέας Δημοκρατίας να παρέμβει ως συνήγορος αλλά και ως υποβολέας στο έργο του, κάνουν ζημιά και στον ίδιο και στο ρόλο του. Τέτοιου είδους ανακοινώσεις βρίσκονται στον αντίποδα της αποπολιτικοποίησης του τραπεζικού συστήματος που αποτελεί κοινή συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς εποπτικούς θεσμούς.

Θα συνιστούσαμε, λοιπόν, στη Νέα Δημοκρατία ψυχραιμία.

Το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, όσο και αν την ενοχλεί, θα διερευνηθεί σε βάθος, γιατί η Δικαιοσύνη στη χώρα μας ανασαίνει.

Στο μεταξύ την έντονη αντίδραση  του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών προκάλεσαν  στη βουλη οι αιχμές της βουλευτού της ΝΔ Φωτεινής Αραμπατζή, που μίλησε για σκοπιμότητες σχετικά με τους ελέγχους των εισαγγελέων διαφθοράς, στα γραφεία της συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

«Είναι συμπτωματικά άραγε όσα συμβαίνουν, με το γεγονός ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν ενέκρινε τους “εκλεκτούς” της κυβέρνησής σας για τη νέα διοίκηση στην Τράπεζα Αττικής; Η σύζυγος του κ. Στουρνάρα μιλά για σκοπιμότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Αραμπατζή.

ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, απορρίπτοντας κατηγορηματικά, ότι η έρευνα, στα γραφεία της συζύγου του κ. Στουρνάρα, ξεκίνησε με κυβερνητική εντολή τονίζοντας, ότι πρέπει όλοι να υπερασπιστούν την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

«Διενεργήθηκαν και διενεργούνται συνεχώς έλεγχοι από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και των άλλων αρμόδιων υπουργείων χωρίς διακρίσεις και σε όλες τις κατευθύνσεις». Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και πρέπει όλοι να την υπερασπιστούμε. Εσείς θέλετε να είναι ανεξάρτητη ή να την επαναφέρουμε σε λειτουργίες που έχουν καταγγελθεί τα προηγούμενα χρόνια. Εμείς ούτε φορολογικές υπηρεσίες χρησιμοποιούμε για να τις στείλουμε σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που μας κάνουν κριτική, όπως είχε γίνει επί ημερών σας, ούτε έχουμε τη λογική να χρησιμοποιούμε τη δικαιοσύνη και τους εισαγγελείς», υπογράμμισε ο κ. Αλεξιάδης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ –ΜΠΕ, ΕΡΤ

Σχετική είδηση:«Απρεπής η προσφυγή Στουρνάρα στον πρωθυπουργό» (video)

Εισαγγελικός έλεγχος στην οικία Στουρνάρα (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος