Αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΝΔ για δηλώσεις Παπαδημούλη (video)

Σενάρια περί σύσκεψης πολιτικών αρχηγών πυροδότησαν δηλώσεις του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ανέφερε πως θα περίμενε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να σηκώσει το τηλέφωνο, να μιλήσει με τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε και να στηρίξει την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης».

Μια τέτοια κίνηση από την πλευρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα άνοιγε τον δρόμο για να γίνει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 24/7, και αναρωτήθηκε: «Αν δεν συνεννοηθούμε τώρα, πότε θα συνεννοηθούμε;».

Απαντώντας στα σενάρια για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για το θέμα της διαπραγμάτευσης, κυβερνητικές πηγές σημείωναν: «Πρέπει να καταστεί σαφές σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ακόμη και σε αυτές που πριν λίγο καιρό μιλούσαν για βιώσιμο χρέος, ότι η μάχη για την απομείωση (σ.σ. του χρέους) είναι εθνικού χαρακτήρα. Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει πρόθεση για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών».

Η αίσθηση που υπάρχει στη ΝΔ είναι ότι το σενάριο για το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών έπεσε στον δημόσιο διάλογο «απλώς για να υπάρχει».

Στην αξιωματική αντιπολίτευση επιμένουν ότι το χρέος είναι εθνική υπόθεση, όμως υπενθυμίζουν ότι σε ανύποπτο χρόνο είχαν αμφισβητήσει τις ικανότητες της συγκεκριμένης κυβέρνησης να το διαχειριστεί.

«Ο κ. Παπαδημούλης παριστάνει ότι δεν συνειδητοποιεί την αποτυχία της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει, πλέον, καμία πολιτική στο θέμα του χρέους. Προφανώς δεν έχει να ασχοληθεί με κάτι ουσιαστικό και ξεπερνά με τις δηλώσεις του κάθε όριο αυτογελοιοποίησης», αναφέρουν κύκλοι της ΝΔ.

«Είναι φανερό ότι η ΝΔ παραμένει στο δρόμο της μηδενιστικής αντιπολίτευσης», απαντούν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας, με τη σειρά του στην επίθεση που δέχθηκε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης σημείωσε, μέσω twitter: «Η σπουδή της ΝΔ να απορρίψει την πρότασή μου για ευρύτερη συνεννόηση για το χρέος, δείχνει αμηχανία και εμμονή στην μηδενιστική αντιπολίτευση».

Πηγές: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος