Αντιπαράθεση για την επιχειρηματική δραστηριότητα του Στ. Κασσελάκη – 5 νέα ερωτήματα από τη ΝΔ

Σύνοψη
  • Η κυβέρνηση επιχειρεί να συντηρεί τεχνητά το θέμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Κασσελάκη αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς είναι -όπως λένε- Βαρύτατα πολιτικά εκτεθειμένη από το σκάνδαλο της διοχέτευσης προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού από το υπουργείο της κυρίας Κεραμέως στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, γεγονός που συνιστά ποινικό αδίκημα
  • Φαντάζει τουλάχιστον ως κοροϊδία ο κ. Κασσελάκης να ευαγγελίζεται και να υπόσχεται τη φορολογική δικαιοσύνη -όπως έκανε σε πρόσφατη κομματική εκδήλωση-, και την ίδια ώρα να επιλέγει για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες τον “φορολογικό παράδεισο” του Delaware», ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ

Η Νέα Δημοκρατία θέτει 5 νέα ερωτήματα σχετικά με τον λαβύρινθο των επιχειρήσεων και τις διαδρομές του χρήματος, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι συντηρεί τεχνητά το θέμα, επειδή είναι πολιτικά εκτεθειμένη από το σκάνδαλο με τα emails αποδήμων. Ο κ. Κασσελάκης υπόσχεται φορολογική δικαιοσύνη αλλά επιλέγει τον φορολογικό παράδεισο του Ντέλαγουερ, σχολίασε το ΠΑΣΟΚ. Στο τραπέζι της πολιτικής αντιπαράθεσης προστίθεται η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Κάιρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας: «Με δεδομένο ότι το μητρώο επιχειρήσεων του Delaware ΔΕΝ υποχρεώνεται σε κανόνες διαφάνειας, ΟΤΑΝ έγινε ο δανεισμός της Left Media ΠΟΙΟΣ ήταν ο διαχειριστής της εταιρείας OSIOS LLC και ΠΟΙΟΣ ο κύριος ΜΕΤΟΧΟΣ; ΠΟΙΟΣ τελικά υπογράφει την δανειακή σύμβαση για λογαριασμό της εταιρείας;Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της οικογένειας Κασσελάκη το 2018, ύψους 762.000, για τον οποίο πληρεξούσιος δικηγόρος ήταν ο Εμμανουήλ Καπνισάκης, ο νέος διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Κασσελάκη, ΠΩΣ και από ΠΟΙΟΝ πληρώθηκε; Σχετίζεται μήπως με την εξαγορά της οικογενειακής εταιρείας του από την εισηγμένη που τότε διοικούσε;, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, που καταλήγει νε τη φράση «ξέρουμε ότι δεν θα λάβουμε πάλι καμία απάντηση και όσο ο κ. Κασσελάκης συνεχίζει να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα, εμείς θα συνεχίζουμε να τις ζητάμε επιτακτικά».

Ένα κόμμα που χρωστάει 500.000.000 ευρώ και η πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση της Ευρώπης εκμεταλλεύονται την απουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον στρατό για να συνεχίσουν ένα χυδαίο πόλεμο λάσπης – ενώ όλος ο ελληνικός λαός γνωρίζει από την πρώτη στιγμή ποιος είναι ο Στέφανος, από πού έρχεται, και τι δουλειά έκανε εκεί, τονίζει σε ανάρτησή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά σε ανάρτησή της. «Στον αντίποδα, ο κ. Μητσοτάκης των 40 ακινήτων με τον μισθό βουλευτή. ΠΟΘΕΝ, είναι η ερώτηση. Αρχηγός σε ένα κόμμα που χρωστάει μισό δισ. ευρώ και που συνεχώς αυξάνεται. ΠΩΣ, είναι μια ακόμη ερώτηση», προσθέτει.

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας αναφέρουν ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ, αντί να προσπαθούν να αλλάξουν ατζέντα, επαναφέροντας ζητήματα που έχουν απαντηθεί και πετώντας χαρταετό μια ημέρα νωρίτερα, όπως, άλλωστε, κάνουν σχεδόν κάθε μέρα, ας απαντήσουν στα 5 νέα ερωτήματα που θέσαμε».

Στην περίπτωση του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει υπάρξει το παραμικρό στοιχείο το οποίο μένει κρυπτό. Μπορεί να προσφύγει (η ΝΔ) και να ζητήσει αυτά τα στοιχεία από τις δημόσιες αρχές, είτε μέσα από το κοινοβούλιο, είτε μέσα από την Αρχή η οποία λαμβάνει τις Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης, πρόσθεσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παυσανίας Παπαγεωργίου.

Απάντηση του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ: Η Β. Κεχαγιά χρειάστηκε επτά παραγράφους για να μην απαντήσει τίποτα για την ταμπακιέρα

Απάντηση στα όσα είπε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά έδωσε το ΠΑΣΟΚ, το οποίο αναφέρει ότι «η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ χρειάστηκε επτά παραγράφους για να μην απαντήσει τίποτα για την ταμπακιέρα. Λέξη για τον δανεισμό των κομματικών media από την εταιρεία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ή για τον λαβύρινθο διασύνδεσης των επιχειρήσεων του».

H απάντηση της Βούλας Κεχαγιά

«Για τον κ. Ανδρουλάκη μόνο συμπάθεια. Γιατί όταν ο παρακολουθούμενος ξέρει ότι ο θύτης του βρίσκεται σε δύσκολη πολιτική στιγμή, είναι αναγκασμένος να τον βοηθήσει. Και επειδή δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του, πόσο μάλλον σε αγγλόφωνο περιβάλλον, ας του εξηγήσει κάποιος ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν φορολογικούς παραδείσους».

Βολές για το «πρωθυπουργικό αεροσκάφος – IX»

Βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι έχει μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε ΙΧ με αφορμή την επίσκεψη στην Όαση της Σίβας εξαπολύουν ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση. Η κυβέρνηση απαντά πως πρόκειται για αποδοχή της πρόσκλησης του προέδρου Αλ Σίσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης να βρεθεί μία ημέρα νωρίτερα στην Αίγυπτο με τον πρωθυπουργό να ευχαριστεί τον Αλ. Σίσι για την οργάνωση της επίσκεψης στη Σίβα.

Νέα αντιπαράθεση για τα emails

Συνέχεια της αντιπαράθεσης και για την αποστολή emai s από την κ. Ασημακοπούλου σε ομογενεί, δίνει η αντιπολίτευση που κατηγορεί την κυβέρνηση οτι είναι «βαρύτατα πολιτικά εκτεθειμένη από τη διοχέτευση προσωπικών δεδομένων» .

Όσοι κι αν εμπλέκονται σε μία τέτοια διαδικασία προφανώς δεν έχουν λειτουργήσει μέσα από την λογική της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, κώστας Τσιάρας (πγή ΑΝΤ1).

Υπεύθυνος είναι ο κ. Μητσοτάκης, επέμεινε από την Αξιωματική Αντιπολίτευση η Δώρα Αυγέρη.

Oι υποτιθέμενοι τεχνοκράτες της Ελλάδας μοιράζουν τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων πολιτών, ανέφερε ο Παύλος Χρηστίδης.

Δεν υπάρχει ζήτημα ως προς την επιστολική ψήφο αποσαφηνίζει η κυβέρνηση απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος