Αντιπαράθεση για “Μήδεια” και αρμοδιότητες στην Ολομέλεια της βουλής

Τα προβλήματα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία, και η σύγχυση αρμοδιοτήτων που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την κοπή και το κλάδεμα των δέντρων, συζητήθηκαν σήμερα στη Βουλή. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Κινήματος Αλλαγής τόνισε, πως σύντομα η κυβέρνηση θα δώσει λύση στο θέμα των αρμοδιοτήτων, με νομοσχέδιο που θα φέρει στη βουλή

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κυβέρνηση και αντιπολίτευση έθεσαν το θέμα της σύγκρουσης των αρμοδιοτήτων μεταξύ διαφόρων φορέων και του κράτους. Η κυβέρνηση απάντησε σε σχετική ερώτηση, που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος, έκανε λόγο για σύγχυση των αρμοδιοτήτων μεταξύ των διαφόρων βαθμών αυτοδιοίκησης και αυτών με το κράτος.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, επισκέφτηκε περιοχές που βρίσκονται μέχρι και σήμερα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και ζήτησε από την κυβέρνηση να εξετάσει τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν βήμα-βήμα, για να μην επαναληφθεί στο μέλλον η ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας.

Η κυβέρνηση, όπως υπογράμμισε ο Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, σύντομα θα φέρει στη βουλή νομοσχέδιο, το οποίο θα ξεκαθαρίζει όλες αυτές τις αρμοδιότητες. Θα προηγηθεί ένα νομοσχέδιο το οποίο βρίσκεται στη διαβούλευση στο υπουργείο Εσωτερικών και έχει να κάνει με τον εκλογικό νόμο στην τοπική αυτοδιοίκηση. Θα ακολουθήσει ένα δεύτερο νομοσχέδιο, για το ξεκαθάρισμα του τοπίου συνολικά, που αφορούν φορείς και πολιτεία.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Διονύσης Μποτώνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος