Αντιμετώπιση κάθε απειλής, προσήλωση στην διπλωματία και την ειρηνική επίλυση των διαφορών (video)

Array

Οι συμμαχίες η διεθνής στήριξη της Ελλάδας απέναντι στον τουρκικό αναθεωρητισμό είναι  κάτι που ενοχλεί την Τουρκία.

Ο Νίκος Μελέτης αναλύει τις εξελίξεις: «Η σημερινή στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη, τα μηνύματα της πολιτικής ηγεσίας, ακόμη και η χθεσινή επίσκεψη του καγκελαρίου Σολτς, στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα: αποτρεπτική ισχύς, εθνική αποφασιστικότητα  για αντιμετώπιση κάθε απειλής και συγχρόνως προσήλωση στην διπλωματία στην ειρηνική επίλυση των διαφορών. Και ο φετινός εορτασμός του ΟΧΙ αποκτά έτσι επίκαιρη σημασία και περιεχόμενο.

Είδαμε πλήθος αντιδράσεων στην Τουρκία για την επίσκεψη του κ. Σολτς στην Αθήνα τόσο για την αποδοκιμασία της  αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας όσο και για το γεγονός ότι γερμανικά θωρακισμένα θα ενισχύσουν την ελληνική γραμμή άμυνας στον Έβρο. Η Τουρκία θέλει να έχει απέναντι της μόνη της, την  Ελλάδα και οι δηλώσεις στήριξης  της χώρας μας από σημαντικούς διεθνείς παίκτες την ενοχλούν

Είδαμε και με την επίσκεψη του Ισραηλινού υπουργού άμυνας κ. Γκατζ στην Τουρκία, μια σημαντική στιγμή στην προσπάθεια επαναπροσέγγισης των δυο χωρών. Ο κ. Γκατζ σε δυο ευκαιρίες έστειλε το μήνυμα ότι  η προσέγγιση με την Τουρκία  δεν γίνεται εις βάρος των σχέσεων με την Ελλάδα και την Κύπρο, ότι πρέπει να βρεθούν λύσεις μεταξύ  της Τουρκίας και της Ελλάδας μέσω του διαλόγου. Και σε ένα θέμα που καίει την Άγκυρα απέφυγε να δώσει την απάντηση που θα περίμεναν, γιατί  δεν απέκλεισε την πώληση του αντιπυραυλικού συστήματος IRON DOME στην Κύπρο προσθέτοντας ότι δεν αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τέτοια έργα με τρίτες χώρες. Αυτά δεν χωνεύονται εύκολα στην Άγκυρα

Ο κ. Ερντογάν πούλησε όραμα και φαραωνικά σχέδια, καλώντας ουσιαστικά έναν λαό να υπομείνει τον σημερινό πληθωρισμό του 87%, τις σημερινές κακουχίες γιατί τον περιμένουν τα ουρί του παραδείσου σε μια Ερντογανική Τουρκία των επόμενων εκατό ετών. Με την προϋπόθεση βεβαίως ότι θα του δώσουν την νίκη στις εκλογές.
Ένα όραμα που ακόμη και παγκόσμιες δυνάμεις  όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ινδία θα αισθάνονταν πολύ αμετροεπείς για να το παρουσιάσουν.

Και βλέπουμε ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το γνωστό αφήγημα ότι η Τουρκία απειλείται από τους ιμπεριαλιστές όπως απειλήθηκε και η Οθωμανική  Αυτοκρατορία  και ότι χρησιμοποιούν πιόνια και τότε και σήμερα για να πλήξουν το μεγαλείο της Τουρκίας. Σε αυτά τα καθεστώτα ο εξωτερικός εχθρός είναι πάντοτε βολικός και σε αυτούς ο κ. Ερντογάν να μην ξεχνάμε ότι συμπεριλαμβάνει συνήθως και την Ελλάδα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος