Αντίδραση ΥΠΕΞ Βόρειας Μακεδονίας για το επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη σχετικά με έκθεση καλλιτέχνη από τα Σκόπια

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας αντέδρασε σχετικά με το χθεσινοβραδυνό επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη, όταν μέλη της Χρυσής Αυγής εισέβαλαν σε έκθεση καλλιτέχνη από τα Σκόπια, σε αίθουσα του Δήμου Καλαμαριάς.

Το ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας, σε ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι κάλεσε για σήμερα την πρέσβη της Ελλάδας στα Σκόπια σχετικά με το επεισόδιο.

Στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας αναφέρονται τα εξής:

«Χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της έκθεσης του καλλιτέχνη Σεργέι Αντρέεφσκι, μια ομάδα μασκοφόρων εισέβαλε στην γκαλερί, προσπάθησε να διακόψει την έκθεση με άσεμνη και χυδαία λεκτική συμπεριφορά και μετά αποχώρησε.

Αν και δεν υπήρξε σωματική βία ή υλικές ζημιές, λόγω των απειλών και των φραστικών επιθέσεων κλήθηκε η αστυνομία και ενημερώθηκε πλήρως για το περιστατικό.

Για το περιστατικό ειδοποιήθηκε το Γενικό Προξενείο της Βόρειας Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη και η Πρεσβεία στην Αθήνα, οι οποίες επικοινώνησαν άμεσα με τις αρμόδιες αρχές της Ελλάδας, ενώ για το συμβάν ενημερώθηκε και το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, έχει κληθεί στο υπουργείο Εξωτερικών η πρέσβης της Ελλάδας Σοφία Φιλιππίδου, στην οποία θα εκφραστούν οι προσδοκίες για τη λήψη όλων των μέτρων, από την γειτονική χώρα, σχετικά με τον εντοπισμό και δίωξη των δραστών».

Ανταπόκριση – Σκόπια: Νίκος Φραγκόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος