Αντιδράσεις των κομμάτων για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη

«Με απελπισμένα επικοινωνιακά κόλπα ούτε η οικονομία ανακάμπτει ούτε η κοινωνία αποσπάται», σχολίασε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου, τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού με νέα μέτρα στήριξης για στήριξη επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών και εργαζομένων.

Η κα Αχτσιόγλου ανέφερε ότι «ο κ. Μητσοτάκης πανικόβλητος σήμερα το πρωί πραγματοποίησε ένα νέο διάγγελμα για δήθεν “νέα” μέτρα οικονομικής ανακούφισης, προσπαθώντας προφανώς να αλλάξει την ατζέντα της διάχυτης αναταραχής και βίας που έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία, ελπίζοντας ότι θα κουκουλώσει τη γενικευμένη κατακραυγή που ακολούθησε το πρόσφατο διάγγελμά του με αφορμή τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη και επιδιώκοντας να αποσείσει για άλλη μια φορά τις ευθύνες του την κρίσιμη στιγμή. Την κίνηση αυτή καθ’ εαυτή, την αφήνουμε στην κρίση των πολιτών».

Αναφορικά με τα μέτρα η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «έχει πια παντοιοτρόπως αποδειχθεί ότι με μικροβελτιώσεις και αποσπασματικές παρατάσεις στα ανεπαρκή μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση εδώ και έναν χρόνο, η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να βγει από το υφεσιακό τούνελ στο οποίο έχει εισέλθει». «Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες δεν μπορούν να ανασάνουν και να επανεκκινήσουν ενώ οι εργαζόμενοι δεν προφυλάσσονται από τη φτωχοποίηση», προσθέτει.
Η κ. Αχτσιόγλου τονίζει ότι «ως προς τη χλεύη του κ. Μητσοτάκη για τις προβλέψεις περί ύφεσης, θα του προτείναμε να ρίξει μια ματιά στον προϋπολογισμό που η δική του κυβέρνηση εισηγήθηκε και ψήφισε πριν από λίγους μήνες, καθώς και στις ανακοινώσεις του οικονομικού του επιτελείου όλη την προηγούμενη χρονιά και ίσως να ξανασκεφτεί σε ποιους την απευθύνει».

Φ. Γεννηματά: “Αδιέξοδη μια στημένη αντιπαράθεση» Μητσοτάκη-Τσίπρα

H πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, με δήλωσή της, ζητάει από τον πρωθυπουργό να αποφύγει «μια στημένη σύγκρουση με την αξιωματική αντιπολίτευση, με βιαιότητες και όξυνση και θύματα την κοινωνία και τη δημοκρατική ομαλότητα» και προτείνει στον κ. Μητσοτάκη αντί να απαντήσει στην αυριανή ώρα του Πρωθυπουργού στον αρχηγό τη Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, να προχωρήσει με βάση το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής σε ενημέρωση και συζήτηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για την κατάσταση στη χώρα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

«Κύριε Μητσοτάκη παίζετε με τη φωτιά. Αποτύχατε στο μέτωπο της πανδημίας, βυθίζετε τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις στην ανασφάλεια. Επιχειρείτε να καλύψετε την αδυναμία σας μέσα από την πόλωση και τον διχασμό. Επιλέγετε μια στημένη σύγκρουση με την αξιωματική αντιπολίτευση, με βιαιότητες και όξυνση και θύματα την κοινωνία και τη δημοκρατική ομαλότητα» αναφέρει ειδικότερα η κ. Γεννηματά.

Ελληική Λύση: Η κυβέρνηση στερείται οράματος για την πραγματική επανεκκίνηση της οικονομίας

Για ακόμα μια φορά η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύει πως δεν έχει την παραμικρή επαφή με την πραγματική οικονομία, αλλά δεν διαθέτει και σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας που είναι η μόνη διέξοδος από τον επερχόμενο οικονομικό όλεθρο, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της το κόμμα της Ελληνικής Λύσης. Παράλληλα τονίζει ότι “η κυβέρνηση που με τις οριζόντιες απαγορεύσεις οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας έχει καταστρέψει την πραγματική οικονομία, ανακοίνωσε μέτρα «επιδότησης της ανεργίας» και της «μη λειτουργίας» των επιχειρήσεων, με σκοπό να μεταθέσει χρονικά τα λουκέτα στην αγορά τα οποία ίδια προκαλεί με την πολιτική της. Αγνοεί πλήρως τους εργαζόμενους που βρίσκονται πλέον στα όρια της εξαθλίωσης (εστίαση – τουρισμός, εμπόριο), τους μακροχρόνια ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους που λόγω της καθολικής απαγόρευσης έχουν μηδενικό εισόδημα.
Επιπλέον την κατηγορεί ότι “στερείται οράματος για την πραγματική επανεκκίνηση της οικονομίας που η ίδια κατέστρεψε. Την ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής, της βιομηχανίας, της μεταποίησης, κάθε μοχλού παραγωγής πραγματικού πλούτου που είναι απαραίτητος για να αναστραφεί η πορεία προς την καταστροφή. Δανείζεται κολοσσιαία πόσα υποθηκεύοντας τις επόμενες γενιές, όχι για να δημιουργήσει ανάπτυξη, αλλά για να καθυστερήσει την ανεξέλεγκτη έκρηξη της ανεργίας και την χρεωκοπία εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα”.

H Ελληνική Λύση απευθύνει ύστατη έκκληση στην κυβέρνηση να άρει κάθε μορφή απαγόρευσης στην οικονομική δραστηριότητα. Να λειτουργήσει στους άξονες του εθνικού προστατευτισμού και οικονομικού πατριωτισμού ώστε η Ελλάδα να παράξει πλούτο για να ανταπεξέλθει και να ανεξαρτητοποιηθεί από την μέγγενη του χρέους. Επίσης, την καλεί να δημιουργήσει άμεσα μια «τράπεζα κόκκινων δανείων» (Bad Bank) ώστε να εμποδίσει τον αφελληνισμό και την εκποίηση χιλιάδων ελληνικών επιχειρήσεων σε αγνώστου ταυτότητας funds του εξωτερικού που αγοράζουν μεθοδικά το ιδιωτικό χρέος σε εξευτελιστικά επίπεδα από τις συστημικές τράπεζες”, όπως υπογραμμίζει.

ΜέΡΑ25: Όταν λιώσουν οι πάγοι της συνεχούς καραντίνας θα φανεί και το τσουνάμι από λουκέτα

Το Γραφείο Τύπου του ΜέΡΑ25 επισημαίνει μεταξύ άλλων: “Με ένα ακόμα διάγγελμα ο «Λουδοβίκος-Πρωθυπουργός» φανερά πια αποκομμένος απ’ την πραγματικότητα, προσπάθησε να πουλήσει χάντρες και καθρεφτάκια ως πολύτιμα μέταλλα οικονομικής στήριξης στους πολίτες που ξέρουν την πραγματικότητα στην τσέπη τους. Επιμένει στο δρόμο της δήθεν ενίσχυσης μέσω αναβολών και αναστολών, τη στιγμή που χρειάζονται κουρέματα οφειλών. Τα «δάνεια» δεν βοήθησαν και δεν θα βοηθήσουν και τώρα τους πτωχευμένους.
Και όταν λιώσουν οι πάγοι της συνεχούς καραντίνας κύριε Μητσοτάκη, τότε θα φανεί και το τσουνάμι από λουκέτα που δήθεν αποφύγατε. Τσουνάμι που δε θα σας αφήσει αλώβητο”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος