Α. Πελώνη για εγκληματικότητα: Η Ελλάδα παραμένει ασφαλής χώρα – Κριτική από την αντιπολίτευση (video)

Σκληρή κριτική για την έξαρση της εγκληματικότητας ασκούν στην κυβέρνηση τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με αφορμή τις μαφιόζικες εκτελέσεις των τελευταίων ημερών. Η Ελλάδα ήταν και παραμένει μία ασφαλής χώρα, απαντά η κυβέρνηση δια στόματος της  κυβερνητικής εκπροσώπου, Aριστοτελίας Πελώνη.


Η Ελλάδα ήταν και παραμένει μία ασφαλής χώρα, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στην ΕΛΑΣ, επιχειρησιακά θα κάνει τη δουλειά της και οι δράστες όλων αυτών των περιστατικών θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

«Η ελληνική αστυνομία κάνει το καθήκον της, κάνει τη δουλειά της. Προφανώς και πρέπει να γίνουν και περισσότερα και να αντιμετωπιστεί κι αυτό το πρόβλημα. (…) Το οργανωμένο έγκλημα είναι μία χωριστή περίπτωση δεν έχει να κάνει με τις γειτονιές» δήλωσε στο OPEN η κα. Πελώνη.

Έντονη κριτική για την έξαρση της εγκληματικότητας δέχεται η κυβέρνηση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη ασφάλεια νιώθει μόνο το οργανωμένο έγκλημα» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Ο κ. Χρυσοχοΐδης θα έπρεπε ήδη να είναι σπίτι του, η αποτυχία του είναι και προσωπική αποτυχία του κ. Μητσοτάκη που έταζε νόμο και τάξη» είπε ο κ. Ηλιόπουλος.

«Εδώ έχουμε σήριαλ δολοφονιών, επιθέσεων, χτυπημάτων που δεν έχουν προηγούμενο. Άρα εδώ πρέπει να δοθούν εξηγήσεις» σχολίασε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Πάνος Σκουρλέτης.

«Το ερώτημα είναι κατά πόσο αυτά τα κυκλώματα αφορούν παράγοντες και καταστάσεις αποκλειστικά της νύχτας ή έχουν να κάνουν και με τον ίδιο τον κρατικό μηχανισμό ή τις παρυφές του. Είναι πάρα πολύ σοβαρά τα ζητήματα και η κυβέρνηση δείχνει σπουδή να κάνει προκηρύξεις για την πανεπιστημιακή αστυνομία. Είδατε πόσο άτοπο είναι τελικά αυτό, το έγκλημα δεν είναι στα πανεπιστήμια, είναι αλλού και το βλέπουμε καθημερινά» υποστήριξε ο κ. Σκουρλέτης.

«Για τον κ. Μητσοτάκη ο κύριος και προφανής αντίπαλος είναι οι φοιτητές και οι διαδηλωτές. Κι ας γίνεται η χώρα ξέφραγο αμπέλι για τις συμμορίες» σημείωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

«Την ώρα που η εγκληματικότητα αυξάνεται και εμβρόντητοι οι πολίτες παρακολουθούν το μπαράζ δολοφονιών από το οργανωμένο έγκλημα στους δρόμους της Αθήνας, ο Πρωθυπουργός θέτει ως προτεραιότητα του, την αστυνόμευση των Πανεπιστημίων» τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

«Πρέπει να σταθούμε στη διαχρονικότητα του εγκλήματος και στην πορεία εξέλιξης των πραγμάτων γιατί όλες οι κυβερνήσεις, και οι προηγούμενες αλλά και η σημερινή, είχαν ως προσανατολισμό την αστυνομία να αποτελεί εργαλείο καταστολής» υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Σημείωσε ότι υποβαθμίζεται η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, η οποία – όπως είπε – σχετίζεται με τον προσανατολισμό της αστυνομίας που «αντί να αποτελεί μια υπηρεσία προστασίας της ζωής και της περιουσίας αποτελεί μηχανισμό καταστολής στα χέρια του συστήματος για να μπορούν να επιβληθούν οι συνεχόμενες αντιλαϊκές πολιτικές».

«Σιναλόα,Τιχουάνα, Μεξικό, καρτέλ. Κάθε μέρα και μία δολοφονία, κάθε μέρα και ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών, κάθε μέρα η Σιναλόα επιβεβαιώνεται στη χώρα μας» είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Το ΜέΡΑ25 επισημαίνει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ως «εσωτερικό εχθρό» έχει επιλέξει τη νεολαία και τα κινήματα αμφισβήτησης και όχι τις μαφίες που αλωνίζουν ανενόχλητες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος