Αντιδράσεις αντιπολίτευσης για την αναστολή επαναλειτουργίας λιανεμπορίου σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης μετά την απόφαση για αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Θεσσαλονίκης και Κοζάνης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καλεί τον πρωθυπουργό να εξηγήσει στους πολίτες τι άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες και ανεστάλη το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη και να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά συνεδριάσεων της επιτροπής.

«Χθες το μεσημέρι ο κ. Μητσοτάκης εξηγούσε πόσο έχει πετύχει η κυβέρνησή του στη διαχείριση της πανδημίας και προσπαθούσε να πείσει πως έχει σχέδιο. Το βράδυ η επιστημονική Επιτροπή ακύρωνε το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, που ο κ. Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει πριν λίγες ώρες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζοντας ότι «δεν περίμενε κανείς αυτό για να καταλάβει το μπάχαλο της κυβέρνησης».

«Περιμένουμε, όμως, από τον κ. Μητσοτάκη να εξηγήσει στους πολίτες τι άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες, αλλά και να δώσει τα πρακτικά συνεδριάσεων της επιτροπής στη δημοσιότητα», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ώστε «να δούμε επιτέλους αν η κυβέρνηση έχει ακολουθήσει έστω και μισή εισήγηση των ειδικών ή τους έχει μόνο και μόνο για να τους επιρρίπτει ευθύνες όποτε τα κάνει μαντάρα».

“Άλλα λέει ο κ. Μητσοτάκης το πρωί, άλλα αποφασίζουν οι λοιμωξιολόγοι, άλλα εφαρμόζονται. Το αλαλούμ της κυβέρνησης της ΝΔ συνεχίζεται και στοιχίζει πολύ ακριβά”, ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλου Χρηστίδη. 

Να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία των καταστημάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, καλεί την κυβέρνηση η Κεντρική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

«Η κατάσταση που επικρατεί στις μικρές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου είναι σε οριακό σημείο» και με την απόφασή της η κυβέρνηση να μην ανοίξουν τα καταστήματα στην ΠΕ Θεσσαλονίκης, επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο η συντριπτική πλειοψηφία των εμπόρων της περιοχής, επισημαίνει σε σημερινή σχετική της ανακοίνωση η Κεντρική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

«Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας πως στην Αχαΐα, τη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη αναστέλλεται η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, συνιστά πρόκληση όχι μόνο κατά των κατοίκων αλλά και της κοινής λογικής», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.

«Τη στιγμή που ακόμα και μέλη της περιβόητης επιτροπής λοιμωξιολόγων ομολογούν ότι το καθολικό κλείσιμο ήταν καταστροφικό, η κυβέρνηση εξακολουθεί να το χρησιμοποιεί προκαλώντας πλέον την οργή της κοινωνίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Για «εμπαιγμό και κοροϊδία των πολιτών, των μικρομεσαίων και των εργαζομένων που βρίσκονται ένα χρόνο τώρα μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25, επικρίνοντας την κυβέρνηση για τις πρόσφατες ανακοινώσεις της.

Το ΜέΡΑ 25 σημειώνει ότι «δεν πρόλαβαν να ανακοινωθούν κάποια πρώτα δυσνόητα μέτρα για το λιανεμπόριο, και ακόμα κι αυτά πάρθηκαν πίσω άρον άρον για Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, μετά από μία ακόμα συνεδρίαση “θρίλερ” της εργαλειοποιημένης επιστημονικής επιτροπής σε ζωντανή σύνδεση με τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης και τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη”, προσθέτοντας ότι «οι παλινωδίες, η εγκληματική διαχείριση και το μπάχαλο μιας επικίνδυνης τόσο για τη δημόσια υγεία όσο και για την οικονομία κυβέρνησης, είναι πια το “νέο νορμάλ”».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος