Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Κ. Μητσοτάκη άφησε ο Τ. Ερντογάν

Στη Νέα Υόρκη και τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ στρέφεται το διπλωματικό ενδιαφέρον αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα, με τον Έλληνα Yπουργό Eξωτερικών να μεταβαίνει αύριο Δευτέρα, και τον Πρωθυπουργό την Τετάρτη. Η ελληνική αντιπροσωπεία θα έχει στοχευμένες επαφές και συναντήσεις, με σκοπό την προώθηση των εθνικών συμφερόντων. Από την πλευρά του ο Τούρκος Πρόεδρος ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο συνάντησής του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Από την Αθήνα γίνεται γνωστό ότι δεν έχει προγραμματισθεί τέτοια συνάντηση.

Ανταπόκριση – Αριάνα Φερεντίνου

Σε συνέντευξή του στην Νέα Υόρκη, ο Ταγίπ Ερντογάν απαντώντας σήμερα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το προσφυγικό είπε πως «θα υλοποιήσουμε το αίτημα του Μητσοτάκη για μια συνάντηση».

Υπενθυμίζεται ότι τα προγράμματα των δύο ηγετών, κατά την παραμονής τους στις ΗΠΑ, δεν συμπίπτουν αφού την ημέρα αναχώρησης του κ. Ερντογάν ξεκινά το πρόγραμμα το πρόγραμμα του κ. Μητσοτακη.

«Θα έχουμε συνάντηση (σ.σ. με τον κ. Μητσοτάκη) εκεί. Κατά την διακήρυξη των 9 κρατών υπάρχουν ορισμένες μη επιθυμητές δηλώσεις. Λόγω αυτού το υπουργείο Εξωτερικών μας έκανε τις αναγκαίες ανακοινώσεις. Θα δούμε σε ποιο βαθμό είναι ειλικρινείς, ως ποιο βαθμό θα προβάλουν αντίσταση, τα το δούμε εκεί  (…) Η Τουρκία δεν είναι υπηρέτης κανενός. Θα πρέπει να δούμε τα αναγκαία βήματα που πρέπει να γίνουν από τους συνομιλητές μας (…) Εάν δεν τα δούμε, θα πάρουμε τις αναγκαίες αποφάσεις» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στο προσφυγικό-μεταναστευτικό το οποίο επίσης θα συζητηθεί εκτενώς υπό το πρίσμα των εξελίξεων στο Αφγανιστάν.

«Χθες, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος σε προηγούμενη συνάντηση που είχε μαζί σας δήλωσε ότι ‘είχαμε καταλήξει σε συμφωνία με τον Ερντογάν ότι είναι σημαντικό να  κρατούμε τους πιθανούς μετανάστες κοντά στις πατρίδες τους και ότι προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα υπάρχει ανάγκη για την παροχή βοήθειας’. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων της Γενικής Συνέλευσης γνωρίζουμε ότι θέματα όπως Αφγανιστάν, πανδημία και κλιματική αλλαγή θα έχουν προτεραιότητα. Θα έχουμε ένα  μήνυμα για το μεταναστευτικό» τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος