Ανοίγει ο δρόμος για το νέο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών (video)

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τη βουλή η τροπολογία που ανοίγει το δρόμο για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Το ΕΣΡ θα κληθεί να καταθέσει τη γνώμη του για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που θα πρέπει να δημοπρατηθούν, όπως και για την ελάχιστη τιμή εκκίνησης.

Διάπλατα άνοιξε το δρόμο στο ΕΣΡ προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στο νέο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, η τροπολογία του Νίκου Παππά που προβλέπει την κατάργηση της διάταξης που είχε κριθεί αντισυνταγματική, από το Συμβούλιο της Επικρατείας. O υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής μίλησε για “αυτονόητη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης”.

Η κυβέρνηση δέχτηκε σκληρή επίθεση από τη ΝΔ. Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Άννα-Μισελ Ασημακοπούλου είπε ότι “αποδεικνύει ότι εξακολουθεί να είναι η αιχμή του δόρατος της καθεστωτικού τύπου κυβ. να αποκτήσει τον έλεγχο των ΜΜΕ”.

Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής απάντησε ότι η Ν.Δ., με την τοποθέτησή της επί της τροπολογίας, αποδεικνύει -για μια ακόμη φορά- ότι δίνει εξετάσεις σε συγκεκριμένα συμφέροντα. Μέχρι χτες υποστήριζαν «copy paste» τις θέσεις των ιδιοκτησιών. Σήμερα τους ξεπέρασαν”.

Σε σαφώς πιο ήπιους τόνους ήταν η κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο  Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αναρωτήθηκε ότι αφού είπε πως είναι αυτονόητη συμμόρφωση, γιατί το έκανε μετά από 6 μήνες.

Από το ΚΚΕ ο Γιάννης Δελλης υποστήριξε ότι η τροπολογία δεν αλλάζει την κατάσταση των εργαζομένων ούτε την κατάσταση στα Μέσα.

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος των ΑΝΕΛ αναρωτήθηκε: “Έπαιζαν ή όχι παράνομα τα κανάλια;”

Η συγκεκριμένη τροπολογία ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ; Κώστας Κωνσταντόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος