Ανεβαίνουν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης για την επιστολική ψήφο, την επιχειρηματική δραστηριότητα του Σ. Κασσελάκη και τα Πανεπιστήμια

Σύνοψη
  • Αντίστροφη μέτρηση για τις ευρωεκλογές.

Για τα ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας μίλησαν στο ΕΡΤΝews και στην εκπομπή «Συνδέσεις» βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος,

Ο βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης μιλώντας στην εκπομπή για το θέμα της κ. Ασημακοπούλου και των emails που απέστειλε στους απόδημους Έλληνες, επεσήμανε ότι η παραίτησή της  είναι πολύ σημαντική και η η έρευνα της ανεξάρτητης αρχής για την προστασία των προσωπικών δεδομένων αλλά και ο εισαγγελέας ερευνούν την υπόθεση, ώστε να μην υπάρχουν σκιές και να νιώθουν οι Έλληνες πολίτες ασφαλείς για τα προσωπικά τους δεδομένα. και βέβαια να υπάρξει προστασία της επιστολικής ψήφου. Τόνισε ότι σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η κ. Ασημακοπούλου, η χρήση των emails δεν έχει σχέση με την απογραφή των αποδήμων και σύντομα η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί για το αν αυτά τα δύο πράγματα ταυτίζονται. Η επιστολική ψήφος, υπογράμμισε, είναι μια κατάκτηση και πρέπει να προστατευτεί

Αναφορικά με την επιχειρηματική δραστηριότητα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, υποστήριξε ότι όποιος μπαίνει στην πολιτική  αφήνει πίσω του τις επιχειρηματικές και επαγγελματικές του δραστηριότητες  και αυτό έπρεπε να κάνει ο κ. Κασσελάκης από τη στιγμή που εξελέγη ως Πρόεδρος του κόμματος. Ο νόμος, επεσήμανε, έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ  και είχε ως στόχο να πλήξει τον κ. Μητσοτάκη, θεσμοθετήθηκε δηλαδή, όχι για το καλό των πολιτών αλλά για το κακό του αντιπάλου. Έστησε λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ μια παγίδα μέσα στην οποία έπεσε ο κ. Κασσελάκης 

 Απαντώντας στην ερώτηση για τη χρήση του πρωθυπουργικού αεροπλάνου από τον πρωθυπουργό για επίσκεψη και διαμονή στη Σίβα ,απέφυγε να απαντήσει και απλώς αντιπαρέβαλε το ταξίδι του κ Τσίπρα, όταν ήταν πρωθυπουργός , στη Disneyland. Είπε ότι  η συνέχεια του ταξιδιού μετράει και ότι θεωρεί στρατηγικής σημασίας τη  συμφωνία με την Αίγυπτο.

Για τα όσα συνέβησαν στο ΑΠΘ, είπε χαρακτηριστικά «Αργήσαμε» και υπογράμμισε  ότι  έπρεπε οι εστίες ανομίας να έχουν καταπολεμηθεί ,ενώ χαρακτήρισε τις φοιτητικές εστίες κέντρα παρανομίας. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, πρέπει να επιδοτήσει τα ενοίκια των φοιτητών ενώ για το δημόσιο πανεπιστήμιο επεσήμανε ότι πρέπει να του δώσουμε την ευκαιρία να «πετάξει». Το καλό πανεπιστήμιο, σημείωσε, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και μπορεί να μεγαλουργήσει. 

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Γιώργος Καραμέρος, για το θέμα της κ. Ασημακοπούλου, καταλόγισε την ευθύνη στο Υπουργείο Εσωτερικών , μίλησε για διαβλητότητα των εκλογών και της επιστολικής ψήφου καθώς και για χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Τα emails, πρόσθεσε, υπάρχουν ακόμα στα γραφεία της ΝΔ και από εκεί μπορούν να σταλούν με συγκεκριμένο περιεχόμενο σε ομάδες πολιτών. Το θέμα, είπε, είναι θεσμικό, πολιτικό και οικονομικό. Όσον αφορά στις αγωγές κατά του ελληνικού δημοσίου και το ποσό της αποζημίωσης  που προβλέπεται, τόνισε ότι θα υποστεί ζημιά το Δημόσιο. Εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το έργο της Δικαιοσύνης, φέροντας ως παράδειγμα το θέμα των υποκλοπών, που ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει  και επεσήμανε ότι μέσα στο λίγο χρόνο που απομένει για τις ευρωεκλογές δεν θεωρεί ότι  δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα ούτε από την έρευνα για τα emails. 

Αναφορικά με τις επιχειρήσεις του κ. Κασσελάκη, υποστήριξε ότι έχουν απαντηθεί τα ερωτήματα, δεν υπάρχει τίποτα μελανό, ούτε πρόβλημα φορολογικής ανομίας και γκρίζων ζωνών. 

Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για την χρήση του πρωθυπουργικού αεροπλάνου και την προσγείωση στη Σίβα λέγοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης έκανε με φιλικό του ζευγάρι την εκδρομή και μάλιστα ευχαρίστησε τον Αιγύπτιο Πρόεδρο για την οργάνωση της παραμονής του σε πολυτελές ξενοδοχείο. 

Για το ΑΠΘ, υποστήριξε ότι πιστεύει στην απόλυτη τήρηση της νομιμότητας για τις φθορές ξένης ιδιοκτησίας  και καταδικάζει τέτοιες συμπεριφορές και γεγονότα.  Επεσήμανε  ότι υπάρχει αναβρασμός στη νεολαία,  με την υπονόμευση των δημοσίων πανεπιστημίων και την ίδρυση ιδιωτικών και τόνισε ότι δεν είναι αυτή συνολικά η εικόνα των πανεπιστημίων. Η κυβέρνηση, είπε, προσπαθεί να δείξει μεμονωμένα περιστατικά, ώστε να στηρίξει με αυτό τον τρόπο την ίδρυση των ιδιωτικών και εργαλειοποιούνται οι ακραίοι για την κακή εικόνα των δημοσίων πανεπιστημίων. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος