Αναθέρμανση και αναβάθμιση των ελληνωρωσικών σχέσεων

Έμφαση στις διαχρονικές αγαστές ελληνορωσικές σχέσεις έδωσαν οι ομιλητές σε εκδήλωση στο πλαίσιο Αφιερωματικό Έτος Ιστορίας Ρωσίας-Ελλάδας 2021, με τον Ρώσο πρεσβευτή και τον αναπληρωτή ΥΠΕΞ, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να υπογράφουν  σχετικό πρωτόκολλο συνεργασίας και φιλίας.

Χαιρετισμό του Ρώσου προέδρου Β.Πουτιν για την σημασία του έτους ιστορίας Ελλάδας -Ρωσιας και τον συμβολισμό του που συμπίπτει με τα 200χρονια από την ανεξαρτησία της Ελλάδας και στο καθήκον να ενισχύσουμε και να αυξήσουμε τις διμερείς καλές σχέσεις μετέφερε ο επικεφαλής της Ρωσικής επιτροπής κ.Μελινσκι, πρώην υπουργός Πολιτισμού.

Στην εκδήλωση για την υπογραφή του κοινού πρακτικού για το έτος ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας   και φιλίας πού είναι το 2021 ο Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μ. Βαρβιτσιωτης αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στα τέλη του έτους τονίζοντας πως προσβλέπει πολλά από τα ανοιχτά θέματα που υπάρχουν να έχουν λυθεί, ώστε να έχουμε αναθέρμανση και αναβάθμιση των διμερών σχέσεων.

Ο κ.Βαρβιτσιωτης επεσήμανε ακόμη ότι η Αθήνα προσβλέπει στην Ρωσική υποστήριξη στους διεθνείς οργανισμούς για το θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί από Μουσείο.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Φρύσσα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος