Ανασυγκρότηση και αντεπίθεση από τον Αλέξη Τσίπρα – Συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ

Συστράτευση ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινή Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιήθηκε στη σκιά της βαριάς εκλογικής ήττας. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε βουλευτές και στελέχη να αφήσουν πίσω την εσωστρέφεια και τις τριβές, λέγοντας πως “τώρα είναι η ώρα της ανασύνταξης και της μάχης”. Εξάλλου, συνεδριάζει το απόγευμα το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήρθε η ώρα να κηρύξουμε λήξη στο πένθος και να σημάνουμε συναγερμό μάχης” ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. “Δεν πάμε να κρατήσουμε τα ποσοστά μας” είπε ο κύριος Τσίπρας “πάμε να αναμετρηθούμε με τη Δεξιά και να διεκδικήσουμε κάθε πιθανότητα να κερδίσουμε” είπε και προανήγγειλε αλλαγή στρατηγικής και εκλογικής ατζέντας τονίζοντας ότι το κόμμα πρέπει να δείξει άμεσα ότι κατάλαβε το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες στην κάλπη.

Δεν ήταν λίγες οι αναφορές στο εσωτερικό του κόμματος και στα φάλτσα και τις άστοχες δηλώσεις στελεχών ζητώντας σοβαρότητα και δεν αποποιήθηκε τις ευθύνες του αντιθέτως ουκ ολίγες φορές καταχειροκροτούμενος ανέλαβε την ευθύνη. “Η ευθύνη είναι πρωτίστως δική του, δεν ισομοιράζεται“, σημείωσε. Τόνισε, ότι η συνολική αποτίμηση θα γίνει μετά τις δεύτερες κάλπες. Ταυτόχρονα στάθηκε στα αίτια της ήττας.

Δεν ήταν μια εικόνα που εξέπεμπε συνοχή, ευθύνη, συγκρότηση. Οι άστοχες δημόσιες τοποθετήσεις, ακόμα και τις τελευταίες ημέρες πριν από τις εκλογές, οι παλινωδίες, το έλλειμμα υπευθυνότητας, ακόμα και αντίληψης πόσο καχύποπτο ήταν το εκλογικό σώμα απέναντί μας, πόσο ρευστό και ευμετάβλητο, μας κόστισαν πανάκριβα” είπε και κάλεσε τους προοδευτικούς πολίτες να μη δώσουν λευκή επιταγή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς “αν επαναληφθεί αυτός ο συσχετισμός στην κάλπη της ενισχυμένης αναλογικής θα έχουμε μια απολύτως παντοδύναμη και ανεξέλεγκτη κυβέρνηση. Λευκή επιταγή σε μια παράταξη που δεν κρύβει τις προθέσεις της“.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν πρόκειται να σηκώσει “το γάντι που πετούν τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και το ΚΚΕ” και συμπλήρωσε ότι σε μικροκομματικούς εμφύλιους, που ευνοούν μόνο τη Δεξιά, δεν πρόκειται να συμβάλλουμε και να εμπλακούμε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος