Εσωτερική αναδιάταξη δυνάμεων στο κυβερνητικό σχήμα – Ποιες οι αλλαγές

Εσωτερική αναδιάταξη στην κυβέρνηση αποφασίστηκε με αφορμή την αναβάθμιση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστου Τριαντόπουλου σε Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

Οι αλλαγές είχαν προαναγγελθεί επί της ουσίας τόσο σε προηγούμενα διαγγέλματα του πρωθυπουργού, όσο και στη χθεσινή συνέντευξη όπου είχε ανακοινώσει ότι ο κ. Τριαντόπουλος θα εποπτεύει πολιτικά την όλη προσπάθεια για την άμεση ανακούφιση των πυρόπληκτων. «Χρειαζόμαστε διοικητική και πολιτική υποστήριξη από έναν άνθρωπο που θα ασχολείται μόνο με αυτό» εξήγησε.

Όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα ο διαχειριστικός μηχανισμός για τη στήριξη των κατοίκων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αποφαστίστηκε μια σειρά αλλαγών, χωρίς την είσοδο νέου προσώπου στο κυβερνητικό σχήμα.

Η ορκωμοσία των νέων Υπουργών θα γίνει σήμερα, στις 13:00, στο Προεδρικό Μέγαρο, eνώπιον της Προέδρου Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ειδικότερα:

-Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρήστος – Γεώργιος Σκέρτσος αναλαμβάνει Υπουργός Επικρατείας, με τις ίδιες αρμοδιότητες.

– Ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

– Ο έως σήμερα Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Οικονόμου αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Στη θέση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου παραμένει η κυρία Αριστοτελία Πελώνη.

– Ο έως σήμερα Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Στύλιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του κυρίου Ιωάννη Οικονόμου.

– Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη θέση του κυρίου Γεώργιου Στύλιου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος