Ανακοινώσεις Πέτσα το μεσημέρι για τα περιοριστικά μέτρα και τα επόμενα βήματα

Το μεσημέρι η κυβέρνηση ανακοινώνει τις αποφάσεις για τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας που προς το παρόν ισχύουν ως τις 14 Δεκεμβρίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στις 13:30 αναμένεται στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, να ανακοινώσει τα επόμενα βήματα για το πώς θα κινηθεί η αγορά μέχρι τα Χριστούγεννα, καθώς και για τη λειτουργία των σχολείων.

Επίσης στις 19:00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης “δεν υπάρχει ακόμη ημερομηνία ανοίγματος κανενός κλάδου”, καθώς όπως είπε στο Open “η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων είναι αυτή που θα καθορίσει τον ρυθμό ανοίγματος της αγοράς”. Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι είναι ορατό το ενδεχόμενο να μην ανοίξει καν το λιανεμπόριο, αν δεν καμφθεί ο κορονοϊός, μιας και η επιδημιολογική εικόνα, δεν φαίνεται να αλλάζει στον βαθμό που επιθυμούν ειδικοί και κυβέρνηση. «Όλες οι ημερομηνίες που διακινούνται, δεν διακινούνται από εμάς, για κανέναν κλάδο, για καμία δραστηριότητα. Δεν μπορούμε να δώσουμε ημερομηνίες. Θα δούμε αν και πώς θα ανοίξουμε. Θέλουμε να βοηθήσουμε τους κλάδους που έχουν πληγεί περισσότερο. Σ’ αυτή τη μεγαλύτερη ζημία, βάλαμε πρώτα τα εποχικά είδη και είπαμε να αρχίσουμε με αυτά και ακολούθως θα πάμε στα μαγαζιά με παιχνίδια, λουλούδια, βιβλία, κτλ» δήλωσε, ενώ δεν ξεκαθάρισε αν θα μπουν στην ίδια μοίρα και τα κομμωτήρια.

Εν τω μεταξύ σήμερα άνοιξαν τα εποχικά καταστήματα με αυστηρά μέτρα και αποστάσεις.
Τα συγκεκριμένα καταστήματα, με τα χριστουγεννιάτικα είδη, θα είναι ανοιχτά έως τις 8 Ιανουαρίου 2021, προκειμένου οι καταναλωτές εν μέσω lockdown να μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους στέλνοντας SMS στο 13033 με την επιλογή «2» ή με συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης ή και χειρόγραφη βεβαίωση για (Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, σούπερ μάρκετ).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος