Αν. Σπυρόπουλος στο Πρώτο: Δεύτερη αυτοδιοικητική δύναμη το ΠΑΣΟΚ –  Δεν υπήρξε συνεννόηση κορυφής με τον ΣΥΡΙΖΑ (audio)

Στη δεύτερη αυτοδιοικητική δύναμη αναδείχθηκε το ΠΑΣΟΚ, ένα βήμα πιο κοντά στην θέση του δεύτερου κοινοβουλευτικού κόμματος και με ορίζοντα τις επερχόμενες Ευρωεκλογές και την επίτευξη ακόμα καλύτερων αποτελεσμάτων, ανέφερε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Σπυρόπουλος σε συνέντευξή του, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Ναι μεν Αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή, μετά τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Εμείς δεν λέμε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είναι πρώτο κόμμα ή δεν έχει την λαϊκή απήχηση την οποία είχε στις προηγούμενες εκλογές. Λέμε ότι υπέστη την πρώτη σοβαρή ήττα και έστειλε ο ελληνικός λαός ένα συγκεκριμένο μήνυμα. Όπως έστειλε και ένα συγκεκριμένο μήνυμα σε εμάς ότι το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την ανοδική του πορεία, είναι δεύτερη δύναμη σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς εάν το ΠΑΣΟΚ, λαμβάνει και ένα μήνυμα από την κοινωνία για  διεύρυνση των συνεργασιών μελλοντικά, ο κ. Σπυρόπουλος δήλωσε πως το αποτέλεσμα της επικράτησης του Χάρη Δούκα στον Δήμο της Αθήνας δεν ήταν αποτέλεσμα συμφωνίας αλλά κοινωνικής διεργασίας.

«Η επιτυχία του Δούκα, κατά την άποψή μου, είναι ότι μπόρεσε σε αυτοδιοικητικό επίπεδο αλλά κυρίως σε κοινωνικό επίπεδο, να κάνει συναινέσεις και συνεργασίες του ευρύτερου προοδευτικού χώρου και να μπορέσει να αποκτήσει κοινωνικά χαρακτηριστικά πάνω στα προβλήματα της Αθήνας και του μέλλοντος. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Η διαφορά σε αυτό το οποίο λένε διάφοροι, είναι ότι δεν πήγε να γίνει μία συνεργασία και μια συνεννόηση κορυφής, δηλαδή τα δύο κόμματα να καθίσουν κάτω και να επιλέξουν έναν υποψήφιο που θα κερδίσει τον κύριο Μπακογιάννη. Το ΠΑΣΟΚ έκανε την επιλογή ενός ανθρώπου που πιστεύαμε ότι με τα χαρακτηριστικά που είχε θα μπορούσε να μαζέψει δίπλα του ευρύτερες δυνάμεις, του έδωσε την ελευθερία των κινήσεων να ανοιχθεί σε οργανώσεις και κινήματα οι οποίοι ενδιαφέρονται και για το καλό της πόλης. Προς τιμήν του ο κ. Ζαχαριάδης έπραξε αυτό το οποίο είχε πει και πριν τον πρώτο γύρο και πήγε ο ίδιος και η δημοτική του παράταξη συνομίλησε με τον Χάρη Δούκα. (…) Μην προσπαθούμε τα κόμματα να βγούμε από πάνω από μία διεργασία η οποία ήταν κοινωνική» ανέφερε ο κ. Σπυρόπουλος.

«Στον Χάρη Δούκα ενώθηκαν δυνάμεις οι οποίες δεν συνενώθηκαν γιατί το ΠΑΣΟΚ κάθισε σε ένα τραπέζι με τον ΣΥΡΙΖΑ και έκανε μία συμφωνία. Αυτό δεν έγινε ποτέ, όπως δεν έγινε και στις Περιφέρειες. Εμείς επιλέξαμε πρόσωπα, όπως και τον κ. Κουρέτα στη Θεσσαλία, που έχει και εκεί συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, ακόμα και πριν την καταστροφή. Του δώσαμε ένα βαθμό ελευθερίας, έτσι ώστε να μιλήσει και με άλλα κόμματα και με άλλες κινήσεις, χωρίς να τον περιχαρακώσει μόνο γύρω γύρω το ΠΑΣΟΚ. Θέλαμε να δείξουμε ότι η αυτοδιοίκηση έχει τον πρώτο λόγο και φυσικά εμείς είμαστε ανοιχτοί να συνομιλήσουμε με την κοινωνία και ευρύτερες δυνάμεις. Μόνο έτσι χτίζονται μέτωπα. Μόνο έτσι χτίζονται κοινωνικές συμμαχίες. Μόνο έτσι ακούς τις ανάγκες της κοινωνίας. Όχι μέσα σε κλειστά γραφεία που προσπαθείς να βρεις κάποιους υποψήφιους που θα εξυπηρετήσουν τα κομματικά συμφέροντα. Εμείς έτσι πορευτήκαμε και νομίζω ότι στο τέλος δικαιωθήκαμε για αυτό το αποτέλεσμα» συμπλήρωσε ο κ. Σπυρόπουλος.

Ερωτηθείς εάν το ΠΑΣΟΚ πλησιάζει περισσότερο προς την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Σπυρόπουλος δήλωσε «κάναμε ένα ακόμη βήμα».


«Το πρώτο βήμα έγινε στις διπλές εκλογές που πήραμε ένα σημαντικό διψήφιο ποσοστό, μέσα σε ένα πολύ δύσκολο κλίμα και αυτό είναι το δεύτερο σημαντικό βήμα το οποίο γίνεται. Το ΠΑΣΟΚ είναι σε μία διαρκή άνοδο. Βλέπετε ότι βγάζει και νέα στελέχη τα οποία έχουν άποψη και έχουν και θέσεις για το τι πρέπει να γίνει στην ελληνική κοινωνία και στον τόπο. Ενισχύεται ακόμα περισσότερο. Έχει βάσεις κοινωνικές και στους δήμους και τις περιφέρειες και θα δώσει τη μάχη των Ευρωεκλογών, πιστεύω ως η ουσιαστική αντιπολίτευση με τεκμηριωμένο λόγο, μέσα από προτάσεις, όχι μέσα από μία τοξικότητα που έβγαινε τα προηγούμενα χρόνια στην αντιπαράθεση της Νέας Δημοκρατίας, απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών θα είναι ακόμα καλύτερο» προσέθεσε.

«Η νίκη με ανθρώπους που προέρχονται από την οικογένεια του ΠΑΣΟΚ και στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα ιδιαίτερα και στον Πειραιά την προηγούμενη Κυριακή αλλά και σε πάνω από 110 δήμους σε ολόκληρη τη χώρα δείχνει ότι υπάρχουν και οι άνθρωποι, επιβραβεύτηκαν οι νέες επιλογές των ανθρώπων που κατέβηκαν και είχαν ένα πρόγραμμα για την τοπική αυτοδιοίκηση με επίκεντρο τον πολίτη και όχι απλά με κομματική σημαία και επιπλέον επιβραβεύτηκε και το δίλημμα το οποίο έθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης μέσα στην εβδομάδα, το οποίο ήταν ξεκάθαρο και το οποίο έλεγε να καταψηφιστούν οι επιλογές αυτές των ανθρώπων που δεν θέλουν να εκλεγούν δήμαρχοι, περιφερειάρχες για το καλό του τόπου, αλλά να λειτουργούν ως μακρύ χέρι της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης» είπε καταλήγοντας ο κ. Σπυρόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος