Συνομιλίες Ν. Δένδια με τον ΥΠΕΞ της Σ. Αραβίας την Τρίτη – Στο επίκεντρο άμυνα, επενδύσεις & οικονομία

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα υποδεχθεί στην Αθήνα σήμερα Τρίτη τον ομόλογό του της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπα  (Faisal Bin Farhan Al-Saud).Η επίσκεψη αυτή, η δεύτερη του υπουργού Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα σε διάστημα λιγότερου του ενός χρόνου (είχε προηγηθεί η συμμετοχή του στο Φόρουμ Φιλίας τον Φεβρουάριο 2021) έρχεται σε συνέχεια της επίσκεψης του ‘Ελληνα υπουργού Εξωτερικών, μαζί με τον υπουργό ‘Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, στη Σαουδική Αραβία τον περασμένο Απρίλιο και της επίσκεψης του πρωθυπουργού τον περασμένο Οκτώβριο.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν οι διμερείς σχέσεις στον τομέα της άμυνας, της οικονομίας και των επενδύσεων, καθώς και η συνεργασία στους διεθνείς οργανισμούς. Επίσης, αναμένεται να εξετασθούν εις βάθος οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή του Κόλπου.

Θα υπάρξει κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο υπουργών στις 12:00 και στην συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες και γεύμα εργασίας. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό,  θα γίνουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο περίπου στις 13:30.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος