Αλ.Τσίπρας: Συμφωνία μέσα στον Απρίλιο – ΝΔ: Θέατρο παραλόγου (video)

Θα έχουμε συμφωνία μέσα στον Απρίλιο, ανέφερε αποχωρώντας απο την Κουμουνδούρου, ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ, πρόσθεσε: Ότι και να σας πω σήμερα είναι πρωταπριλιά, ότι και να σας πω δεν θα με πιστέψετε.

“Είναι η πρώτη φορά που δεν εφαρμόζουμε μέτρα περιμένοντας να μας δώσουν κάτι μετά, αλλά το αντίστροφο. Θα ψηφίσουμε μέτρα και αντίμετρα, τα οποία θα εφαρμοστούν μετά το 2019 μόνο εάν, εν τω μεταξύ, υπάρξουν ουσιαστικά μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους”, τονίζει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη του στο  Έθνος της Κυριακής.

Σε ανακοίνωση της, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι “οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης βαραίνουν αποκλειστικά και μόνον όσους συνεχίζουν να θέτουν παράλογες απαιτήσεις και δεν σέβονται όσα έχουν οι ίδιοι συμφωνήσει”.
Τονίζει ακόμα ότι στηρίζει την προσπάθεια της διαπραγματευτικής ομάδας και της κυβέρνησης “για μια συμφωνία με μηδενικό δημοσιονομικό ισοζύγιο, κοινωνικά βιώσιμη και ταυτόχρονα συνολική σε ότι αφορά την απομείωση του χρέους”.
Δεν υποχωρούμε, προστίθεται στην ανακοίνωση, “από τη θέση μας για επαναφορά της εργασιακής κανονικότητας, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό κεκτημένο,και ιδίως για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Ταυτόχρονα,υπερασπιζόμαστε τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ”, επισημαίνει η Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη, ασκείται δριμεία κριτική στη ΝΔ, που υιοθετεί -όπως αναφέρει η ανακοίνωση- “την επιχειρηματολογία της πιο σκληρής πλευράς των δανειστών και επιδιώκει την πλήρη κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων,ενω γίνεται λόγος και για συμμαχία των προθύμων που ανασύρει τα φαντάσματα του παλιού πολιτικού συστήματος”.

Την ίδια ώρα, συνεχιζονται οι διαβουλεύσεις με στόχο την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, απόσταση υπάρχει ακόμα στα θέματα της προσωπικής διαφοράς των συντάξεων, των ομαδικών απολύσεων και των αντισταθμιστικών μέτρων.

Εάν επιβεβαιωθούν οι δυσοίωνες εκτιμήσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ και του ΔΝΤ ότι μάλλον δεν θα κλείσει η τεχνική συμφωνία στο Eurogroup της ερχόμενης Παρασκευής, τότε θεωρείται πιθανή έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου μετά την ετήσια σύνοδο του Ταμείου στα τέλη του μήνα.

Νέα πολιτική αντιπαράθεση

“Ο Αλέξης Τσίπρας και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν το θέατρο του παραλόγου”, αναφέρει σε ανακοίνωση της η αξιωματική αντιπολίτευση.
“Από τη μία, αποδέχονται νέα μέτρα λιτότητας και από την άλλη παριστάνουν ότι αντιστέκονται στους δανειστές, βυθιζοντας την κοινωνία σε αβεβαιότητα και οδηγωντας η χώρα σε αδιέξοδο”, προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ιδιαίτερα αιχμηρό ήταν το σχόλιο της κυβέρνησης, προς τον Βασίλη Κικίλια:

“Ευχόμαστε στον κ. Κικίλια να ζήσει πολλά χρόνια, ώστε να θυμάται αυτά που ο ελληνικός λαός προσπαθεί να ξεχάσει: PSI, ανεργία 27%, διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας, απολύσεις, διαθεσιμότητες, Siemens. Χρόνια πολλά και περαστικά”, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε μέσω του Πρώτου Προγράμματος ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας, προσθέτοντας πως όσο καθυστερεί η αξιολόγηση, τόσο η συμφωνία φορτώνει με μέτρα.

“Να πάρει αποφάσεις και να τολμήσει να δείξει ότι είναι υπεύθυνο και σοβαρό κόμμα” κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ η Ένωση Κεντρώων.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/ ρεπορτάζ: Άκης Αθανασόπουλος, Γιάννης Φασουλάς, ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος