Αλ. Τσίπρας στο debate: Χρωστάμε στον ελληνικό λαό να ξανακάνουμε την Ελλάδα μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα

Το μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στον ελληνικό λαό, στο πλαίσιο του debate:

“Θέλω να απευθυνθώ σε όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες ανεξάρτητα αν είναι δεξιοί ή αριστεροί και θέλω να τους απευθυνθώ λέγοντάς τους ότι έχουν στα χέρια τους τη δυνατότητα να φέρουν μία μεγάλη αλλαγή γιατί τα τελευταία χρόνια στον τόπο μας η αδικία έγινε καθεστώς, το εισόδημά εξαντλείται την τρίτη εβδομάδα του μήνα, τα δημόσια νοσοκομεία έμειναν εγκαταλελειμμένα χωρίς γιατρούς, τα πανεπιστήμια και τα σχολεία χωρίς δασκάλους και καθηγητές και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες έχουν μία θηλιά στο λαιμό, πνίγονται στα χρέη, εν μπορούν να περάσουν έξω από τις τράπεζες. Χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι σκέφτονται αν θα μπορούν και την επόμενη μέρα να παράγουν στη γη, οι νέες και οι νέοι που βλέπουν τα όνειρά τους να συνθλίβονται, οι περισσότεροι από αυτούς σκέφτονται να φύγουν από τη χώρα, να πάνε στο εξωτερικό να βρουν μία προοπτική με αξιοπρέπεια, ενώ 700.000 νοικοκυριά αγωνιούν αν την επόμενη ημέρα θα χάσουν τις περιουσίες τους στους πλειστηριασμούς. Δεν μας αξίζει αυτή η Ελλάδα. Η Ελλάδα της αισχροκέρδειας, της οικογενειοκρατίας, της διαφθοράς, της αδικίας.

Είναι στο χέρι μας να φέρουμε μια μεγάλη αλλαγή. Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε με απλή αναλογική αλλά και με απλή λογική. Το πρώτο κόμμα θα έχει τον πρώτο λόγο για να σχηματίσει κυβέρνηση. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ένα πρώτο σημαντικό μεγάλο βήμα για την αλλαγή, για μια κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας που θα αλλάξει τα πράγματα, θα αλλάξει τις ζωές μας, θα νοιάζεται για την καθημερινότητα του πολίτη. Μια κυβέρνηση η οποία θα στηρίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, θα προχωρήσει στην αύξηση των μισθών, στη μείωση των τιμών, στη ρύθμιση των χρεών, στη στήριξη του κοινωνικού κράτους, τη στήριξη των νέων, των γυναικών, των ανθρώπων, της εργασίας, των ατόμων με αναπηρία, των ανθρώπων της τέχνης και της δημιουργίας. Ξέρουμε και μπορούμε. Κυβερνήσαμε στις πιο δύσκολες συνθήκες που βρέθηκε ποτέ κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά. Κάναμε λάθη. Ναι, κάναμε λάθη, όμως κυβερνήσαμε με εντιμότητα. Καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια, από την κρίση, από τη χρεοκοπία με γεμάτα τα ταμεία. Καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα στις αγορές. Όμως δεν κυβερνήσοαμε με βάση το πρόγραμμά μας. Ζητάμε μια πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε με βάση το δικό μας πρόγραμμα και όχι με τους εξαναγκασμούς της τρόικα. Ξέρουμε και μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή. Το χρωστάμε στην ιστορία, το χρωστάμε στον ελληνικό λαό. Να ξανακάνουμε την Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα με περισσότερη δικαιοσύνη, δικαιοσύνη για όλους, δικαιοσύνη παντού.

Στην τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές το ertnews.gr παρουσιάζει όλες τις εξελίξεις, από την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου μέχρι και το βράδυ της Κυριακής των εκλογών. Θα είναι παρών στην μάχη της ενημέρωσης καλύπτοντας όλα τα γεγονότα με αντικειμενικότητα και δίνοντας στο αναγνωστικό κοινό σωστή και ακριβή ενημέρωση για την προεκλογική εκστρατεία, τους εκλογικούς καταλόγους, τους υποψηφίους των κομμάτων, το άνοιγμα της κάλπης, τα εκλογικά αποτελέσματα (των τελευταίων 10 εθνικών εκλογών στην Ελλάδα).

Σημαντικός ενδιάμεσος σταθμός το debate των πολιτικών αρχηγών στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ όπου οι Κυριάκος ΜητσοτάκηςΑλέξης ΤσίπραςΝίκος ΑνδρουλάκηςΔημήτρης ΚουτσούμπαςΚυριάκος Βελόπουλος και Γιάνης Βαρουφάκης συμμετέχουν στην τηλεοπτική αναμέτρηση στο δρόμο για τις εκλογές του 2023.

Το βράδυ των εκλογών θα μπορέσετε πρώτοι να διαβάσετε όλες τις εξελίξεις της ημέραςαναλύσεις για το αύριο της χώρας, τα πρώτα exit polls καθώς και τα τελικά αποτελέσματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος